Jan Podroužek
29. března 2017 • 16:50

Lístky na derby? Zmizely rychle, zbývá naděje na aukcích až za trojnásobek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Spartě se zaprášilo za hodinu a půl. Na Slavii za hodinu. Takhle málo stačilo, v cuku letu bylo po lístcích. Kdo nechce nechat umřít poslední naději, jak nedělní bitvu v ePojisteni.cz lize vidět přímo na stadionu, musí čekat, že se někdo vstupenky vzdá. Anebo si ji najde na internetových aukcích, ale třeba i za trojnásobek...



Je mezi nimi devět bodů rozdíl. Slavia druhá, Sparta třetí, a mezi nimi obří propast. I tak je to ale zápas, na nějž vstupenky zmizely až historicky rychle.

„Nikdy předtím se nám ještě podobná věc nestala. Je to paradox, protože i jindy před derby, kdy jsme byli v úplně jiné pozici v tabulce, vstupenky nikdy takhle rychle vyprodané nebyly,“ přiznává tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Letenští dostali od Slavie k dispozici zhruba 1800 lístků. Ty distribuovali podle svého, ovšem sám klub přiznává, že v tomhle selhal. Někteří permanentkáři, kteří se těšili, že se na derby dostanou přednostně, utřeli nos.

CENOVÉ ROZPĚTÍ LÍSTKŮ NA DERBY BEZ SLEV
Nejlevnější vstupenka
50 korun (děti, doprovod vozíčkářů)
Nejdražší vstupenka
560 korun (hlavní tribuna)

„Špatně jsme to odhadli, za což jsme se omluvili a omlouváme se za to i osobně. Byla to pro nás naprosto nová situace. Permanentkářům jsme vždycky říkali, že mají přednostní právo, ale kvůli obrovské poptávce jsme se rozhodli spustit v pátek 17. března volný prodej,“ vysvětluje Kasík.

Takhle se k lístkům dostali i ti „neznámí“, tedy ti, které Sparta nemá ve svých záznamech jako držitele permanentek. Jeden člověk si mohl v internetovém prodeji pořídit najednou až pět vstupenek.

Při nejčernějších myšlenkách je to ideální možnost pro překupníky, kteří by si na derby chtěli vydělat. Zákon totiž tolik nehlídá, jestli lupen za 500 korun někdo prodává na internetu za trojnásobek. U volného trhu se nejedná o žádný problém.

„To je spíš případ od případu, nejde to vůbec paušalizovat,“ uvádí Tomáš Hulan, tiskový mluvčí Krajského ředitelství hlavního města Prahy Policie České republiky.

Tím je myšleno, že pokud by prodejce cenu nevyšrouboval neadekvátně, potažmo nezneužil tísně kupujícího. Pak už by se totiž dotyčný přímo otíral o trestné jednání překupnictví, případně lichvy.

Paradoxně ale jinak můžete derby na vlastní oči dát sbohem. Slavia rozprášila lístky mezi fanoušky za hodinu, přičemž se uchytili pouze držitelé výhodných balíčků nebo permanentek. „Na ostatní se nedostalo, hned bylo vyprodáno,“ říká Michal Býček, tiskový mluvčí „sešívaných“.

ANKETA před derby: Silná stránka Sparty? Že je na dně, tvrdí legenda Mašek
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud