2. dubna 2017 • 20:45

Momenty derby! Hrdina Kadlec, chybná penalta i vzteklý Rada

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Gólová radost Václava Kadlece, povedená chorea i vymyšlená penalta. To vše nabídlo derby mezi Slavií a Spartou, které skončilo remízou 1:1Gólová radost Václava Kadlece, povedená chorea i vymyšlená penalta. To vše nabídlo derby mezi Slavií a Spartou, které skončilo remízou 1:1FOTO: Koláž iSport.cz

    Derby dopadlo smírnou remízou 1:1, o některých momentech nedělního šlágru se bude mluvit ještě hodně dlouho. Slavia vyrovnala v Edenu až v nastavení po chybně nařízené penaltě, kterou proměnil Milan Škoda. Sparťanský trenér Petr Rada se hodně zlobil, že se jeho týmu nepovedlo z Edenu odvézt všechny body. Vyprodané bitvě pomohla i skvělá atmosféra, domácí fanoušci předvedli krásná chorea. Co všechno souboj pražských rivalů nabídl? 

  • Chybně nařízená penalta

    Slavia - Sparta: Mingazov naskočil na Karavajeva, sudí Franěk mylně nařídil penaltu. Škoda srovnal na 1:1
    Video se připravuje ...

    Slavii rychle utíkal čas, v závěru se pustila do drtivé snahy o vyrovnání. Povedlo se jí to až při jedné z posledních akcí. Běželo nastavení druhé půle, když střídající Mingazov ve sparťanském vápně naznačil střelu, pak si balon zasekl na levačku. Tam zůstala noha obránce Karavajeva, do které se slávistický záložník pokusil naskočit a následně přihrál pád na trávník. Sudí Franěk chvíli váhal, ale nakonec pokutový kop pískl. Škoda proměnil a pečetil skóre na 1:1. Podle názoru Sportu se ale penalta kopat neměla.

  • Kadlec sparťanským hrdinou

    Slavia - Sparta: Slavii šokoval Kadlec – napálil balon do brány a Sparta vede 1:0
    Video se připravuje ...

    Nešlo mu to. Soužil se, nebyl ve své kůži. Přicházel pískot fanoušků, posměšky. V derby se ale situace obrátila. Václav Kadlec, nejdražší posila v historii české ligy, otevřel v 81. minutě skóre šlágru na Slavii. Konaté svého parťáka našel přesnou přihrávkou skrz vápno, Kadlec byl na správném místě a uklidil míč do sítě. V obrovské euforii běžel vstříc kotli sparťanských fanoušků, vždyť čekal na ligový gól od září, kdy se trefil při utkání ve Zlíně (1:1). Od té doby si prošel nepříjemnými zdravotními trably i poklesem formy. Blýská se na lepší časy?

  • Vzteklý Rada úspěšnější než Šilhavý

    Slavia - Sparta: Radu rozčílila penalta, řval na rozhodčího
    Video se připravuje ...

    Nový sparťanský trenér Petr Rada připravil do derby zajímavý plán. Davida Lafatu nechal pracovat pod hrotem, úplně nahoru vysunul důrazného Šurala. Václav Kadlec tentokrát operoval ze strany, po druhé lajně útočil Tiémoko Konaté. Do stoperské dvojice se v nouzi (chyběli Mazuch, Michal Kadlec i Costa) zasunul Lukáš Mareček. Všem zmiňovaným utkání sedlo, odvedli velké množství práce. Rada dokázal do svých svěřenců napumpovat potřebný důraz a odhodlání. Po skončení utkání se ale zkušený kouč vztekal. Při odchodu do kabin vynadal jednomu z asistentů. V závěru u něj pracovaly emoce poté, co hlavní sudí Franěk pískl proti Spartě penaltu po pádu Mingazova.

  • Povedená chorea

    Slavia - Sparta: Ultras Eden – fanoušci Slavie se pochlubili velkým choreem
    Video se připravuje ...

    Nedělní šlágr se hrál ve skvělé atmosféře. Slávistická většina v čele s Tribunou Sever svůj tým vytrvale povzbuzovala, během zápasu diváci vytáhli i dvě povedená chorea. Snažili se i fanoušci Sparty. Oba tábory se vyvarovaly větších excesů, utkání nemuselo být kvůli nemístným výlevům fanoušků tentokrát přerušeno.

  • Vybraná videa a fotky z utkání

    CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:1. Domácí spasila chybná penalta
    Video se připravuje ...

    Slavia - Sparta: Lafata vypálil příliš vysoko, míč poslal na tribunu
    Slavia - Sparta: Lafata vypálil příliš vysoko, míč poslal na tribunu

    Slavia - Sparta: Ultras Eden – fanoušci Slavie se pochlubili velkým choreem
    Video se připravuje ...

    Slavia - Sparta: Další povedené choreo slávistů – obří Bart Simpson
    Video se připravuje ...

    Slavia - Sparta: Frydrych upadl po střetu s Kadlecem, Franěk penaltu nepískl
    Video se připravuje ...

    Slavia - Sparta: Barák snadno prošel sparťanským vápnem, Vácha si málem dal vlastní gól
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud