Jan Vacek
5. dubna 2017 • 14:08

Plzeň pod Horváthem: Sázka na staré známé a způsob hry a la Vrba

Autor: Jan Vacek, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Plzeňský asistent a klubová legenda Pavel Horváth, který má na mužstvo zásadní vlivPlzeňský asistent a klubová legenda Pavel Horváth, který má na mužstvo zásadní vlivFOTO: Pavel Mazáč Sport

    Oficiálně byl novým trenérem Plzně jmenován Zdeněk Bečka, fakticky ale mužstvo povede asistent Pavel Horváth. Jaká pod ním Viktoria ve zbytku sezony bude? Deník Sport a server iSport.cz vybral šest základních otázek a pokusil se na ně odpovědět.

  • Jak se Plzeň změní?

    Zdeněk Bečka (vlevo) působil v roli asistenta Viktorie Plzeň i v sezoně, kdy klub dotáhl k titulu Karel KrejčíFoto Michal Beránek Sport

    Navenek nijak zvlášť. Šéfové klubu ale věří, že se uvnitř mužstva atmosféra pročistí. Horváth by měl pomoci tomu, že se odšpuntuje napětí, hráči se odbrzdí a na jejich výkonnosti to bude znát. Jednoznačné je, že s odchodem Pivarníka a jeho kolegů zmizely výrazné třecí plochy.

  • Jak Horvátha vezme kabina?

    Pavel Vrba a Pavel Horváth, dvě velké osobnosti plzeňského fotbaluFoto Michal Beránek Sport

    Štruncovými sady často v nadsázce koluje tvrzení, že Pavel Vrba a Pavel Horváth jsou jediní dva muži, které specifi cké mužstvo Viktorie může respektovat. Minulost ukázala, že je to velká pravda. Hráči za Horváthem bezmezně půjdou, velkou oporu bude mít ve čtveřici lídrů Hubník, Limberský, Kozáčik a Bakoš.

  • Jak bude Plzeň hrát?

    Jan Kovařík překonává jihlavského brankáře Jana Hanuše, skluz Petra Tlustého gólu také nezabránilFoto Michal Beránek (Sport)

    Na západě Čech stále nostalgicky vzpomínají na výkony pod Vrbou. Ty současný tým nenapodobí, pokusí se jim ovšem alespoň přiblížit. Horváth vsadí na stejný způsob hry jako jeho osudový kouč. Viktoria bude spoléhat na rozestavení 4-2-3-1. Pod Pivarníkem se občas hrálo na dva útočníky, to nyní nebude téma. Na koho bude Horváth spoléhat? : Jisté je, že dojde ke změnám v sestavě. A to především v křídelních postech. Do základní sestavy se určitě vrátí Jan Kovařík (na snímku), do kterého je Horváth „zamilovaný“. Oceňuje především jeho milimetrové centry z levé strany. Dveře do elitní jedenáctky se znovu otevírají Milanu Petrželovi, kterého Pivarník po duelu se Slavií odstavil.

  • Čí pozice naopak oslabí?

    Michael Krmenčík v zápase PlzněFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Ačkoli si v Plzni chválí pracovitost Martina Zemana, nyní bude muset Kovaříkovi uvolnit místo. Minimální vytížení může čekat na Jana Kopice, který nepatří mezi Horváthovy oblíbence. Vyčítá mu především laxnost. Na hrotu bude dostávat prostor Marek Bakoš, reprezentant Krmenčík se posune do role čekatele na šanci.

  • Může Horváth vést tým i v příští sezoně?

    Radost hráčů PlzněFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Je to velice nepravděpodobné. Současný model bude platit pouze do konce sezony. Ať už Plzeň dopadne v lize jakkoli, Horváth v klubu určitě zůstane. V létě se potom vrátí na pozici asistenta bez ohledu na to, kdo bude jmenován hlavním trenérem. A začne se věnovat studiu profilicence, která mu chybí.

  • Od Vrby k Pivarníkovi. Posledních 5 trenérů Viktorie Plzeň v číslech
    Video se připravuje ...

    Plzeň - Teplice: To se jen tak nevidí! Plzeň zpackala roh, po brejku dává Červenka Teplicím vedení 1:0
    Video se připravuje ...

    Detailní záběr: Takhle Kopic se Zemanem zpackali roh a Teplice udeřily
    Video se připravuje ...

    CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Teplice 2:2. Domácí komicky chybovali, pak dotahovali
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud