5. dubna 2017 • 18:03

Hašek v Bohemce potká syna: Už potřetí, ale fakt mi nic nedomlouvá

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rok a čtvrt. Přesně tak dlouho vydržel Martin Hašek na lavičce druholigové Vlašimi. Jeho mise s mladým a ambiciózním klubem musela být předčasně ukončena. Vyhlédli si ho totiž Bohemians 1905. V Ďolíčku, kde by měl podepsat smlouvu na tři roky, se již potřetí během trenérské kariéry potká se synem Martinem. „Angažmá mi opravdu nedomlouvá,“ řekl o dalším shledání v rozhovoru pro klubovou televizi.



O víkendu vedl mužstvo Vlašimi proti Baníku Ostrava, ve středu už se však Martin Hašek hlásil v Ďolíčku. Do klubu přišel na osobní doporučení odstupujícího trenéra Miroslava Koubka, který s Bohemians v ePojisteni.cz lize nevyhrál deset zápasů v řadě. Poslední triumf slavili klokani v říjnu proti Liberci.

„Zrovna prožíváme horší chvíli. Jsem přesvědčený o tom, že se z ní mužstvo zvedne. Po letním doplnění kádru by Bohemka mohla pomýšlet i na vyšší příčky, než na kterých se nyní nachází,“ uvedl v rozhovoru pro bohemkatv nový trenér.

„Pan Koubek chtěl končit co nejdřív. Cítil se ze všeho unavený. Trenérské řemeslo dost vysiluje mladého člověka, natož staršího,“ pokračoval Hašek. O tom, zda přijme nabídku pražského klubu, se musel rozhodnout hned. „Snažil jsem se hledat řešení spíš k létu, abych dokončil rozdělanou práci. Pan Držmíšek (sportovní ředitel klubu, pozn. red.) mi řekl, že to je třeba řešit hned. Musel jsem se rozhodnout, nebo by si Bohemka pravděpodobně našla jiného trenéra,“ vysvětlil.

Martin Hašek se stal novým trenérem Bohemians 1905
Martin Hašek se stal novým trenérem Bohemians 1905

Do nejvyšší české soutěže se vrací po pěti letech. Naposledy v ní vedl Spartu. Následně působil u rezervy letenského klubu, v Pardubicích a ve Vlašimi. „Je to pro mě krok nahoru. Nebudu tvrdit, že jsem byl od mala „bohemák“. To ani není pravda. Nad postelí jsem měl jiné plakáty, ale Bohemku si pamatuji z doby, kdy její hráči tvořili reprezentaci,“ uvedl.

V klubu se již potřetí během trenérské kariéry potká se svým synem Martinem. Poprvé tomu bylo v Pardubicích, kam si jej přivedl, podruhé ve Vlašimi. „Tam byl první on, já jsem nahrazoval trenéra Vlastimila Petrželu. A nyní znovu přicházím za Martinem. Vypadá to, jako když mi to domlouvá on, ale je to jen shoda náhod,“ smál se bratr slavného hokejového brankáře.

Nyní však musí kádr vyladit do sobotního zápasu s Jihlavou, ve kterém musí zelenobílí nutně bodovat. „Vysočina je na sestupové příčce a dělí ji od nás čtyři body. Pokud bychom to nezvládli, situace by byla velmi vážná,“ varoval Hašek.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud