Jonáš Bartoš
8. dubna 2017 • 04:59

Plzeň pod novými trenéry? Horváthovo kolečko i sázka na Petrželu

Vstoupit do diskuse
0
  • Pavel Horváth si doslova vymodlil 3 body pro PlzeňPavel Horváth si doslova vymodlil 3 body pro PlzeňFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Poprvé si stoupli na plzeňskou střídačku jako muži, na nichž leží největší tíha za výsledek. Zdeněk Bečka a Pavel Horváth převzali trenérské otěže po odvolaném Romanu Pivarníkovi a vedli obhájce titulu v pátek v Hradci Králové. Dočkali se důležitých tří bodů po výhře 1:0, nicméně na hřišti to stále nebylo úplně ono. Co všechno premiéra nových trenérů v západočeském týmu přinesla?

  • Kolečko kolem Horvátha, Bečka v obleku

    Pavel Horváth si k sobě v Hradci během pauzy svolal hráče a udílel jim pokynyFoto Michal Beránek (Sport)

    Zdeňka Bečku v Plzni korunovali oficiálním šéfem, Pavel Horváth má být tím, kdo tahá za nitky v roli jeho prvního asistenta. Bečka poprvé na utkání přišel ve slušivém saku a hodnotil zápas na tiskové konferenci, Horváth zůstal v teplákové soupravě. Při zápase tým před střídačkou víc řídil Bečka, nicméně jeho asistent mu seděl za zády a často přidával důležité rady. O poločase za stavu 0:0 spolu šli jako poslední do plzeňské šatny a pečlivě rozebírali, co mužstvu řeknou. S přibývajícím časem se Horváth dostával do ráže a tým stále hlasitěji dirigoval. Na začátku druhé půle ze hry kvůli zranění odstoupil pomezní sudí a přestalo se hrát. Horváth si v tu chvíli vzal několik hráčů kolem sebe do kroužku a udílel jim pokyny. Kouzelné tlačítko, aby Plzeň začala hrát fotbal s titulovými ambicemi, ale nová trenérská dvojice nezmáčkla. Viktoria se dál trápila, byť brala důležité tři body za těsnou výhru.

    CELÝ SESTŘIH: Hradec Králové - Plzeň 0:1. Hosté nedali penaltu, přesto berou 3 body
    Video se připravuje ...

  • Aktivní Petržela

    Zleva: Jakub Hromada, Milan Petržela a Pavel Horváth se radují z gólu Lukáše Hejdy proti Hradci KrálovéFoto Michal Beránek (Sport)

    Po čtyřech zápasech se objevil na hřišti, snahu měl. V prvním poločase přes něj chodila většina akcí hostujícího týmu. Milan Petržela o sobě dával vědět, svou rychlostí a hbitostí se několikrát dokázal dostat přes hradecké obránce. Už v 6. minutě pěkně nacentroval na zadní tyč, Hubník sklepl Zemanovi , jeho střelu v nadějné pozici ale domácí hráči stihli zablokovat. V 53. minutě si došel pro penaltu – domácí Černý ho chytil za rameno, Petržela ochotně padl a sudí správně zapískal. Tomáš Hořava ale neproměnil. V 70. minutě ho nahradil Jan Kovařík. „Na Milanovi jsme viděli, že má chuť, proto dostal šanci. Neříkám, že byl úplně vynikající, ale zápas zvládl,“ hodnotil po zápase trenér Zdeněk Bečka.

  • Drtivý závěr a hrdina Hejda

    Hradec Králové - Plzeň: Hejda po Kopicově přímáku dává Plzni vedení 1:0
    Video se připravuje ...

    Plzeň si zachraňuje krk až v momentech, kdy mužstvu pořádně teče do bot. V Hradci běžela už 81. minuta, na světelné tabuli byl stav stále 0:0. Nervozita českého mistra rostla, čas ubýval. Nicméně Viktoria se v závěru znovu dočkala. Střídající Jan Kopic poslal přesný centr do vápna, kde nejlépe vyskočil Lukáš Hejda a uklidil balon do sítě. Hejdovi to v probíhající sezoně pálí – plzeňský stoper vstřelil už šestou branku, v Plzni mají na svém kontě víc gólů jen Michael Krmenčík a Tomáš Hořava (po osmi brankách). „O Lukášovi víme, že je při standardkách velice nebezpečný. Jen dobře, že se mu hodně daří, chválil ho Bečka.“

  • Tristní atmosféra

    Návštěvu na hradeckém stadionu opět poznamenal bojkot fanouškůFoto ČTK

    Do Hradce přijel obhájce titulu, diváky na stadion ve velkém počtu nepřilákal. Tribuny hradeckého stadionu byly v pátek večer značně prořídlé, pořadatelé oznámili návštěvu 2 266 diváků. V Hradci stále trvá bojkot domácího kotle, skalní fanoušci nesouhlasí s vedením klubu, požadují jeho demisi a na fotbal nechodí. Proto se při zápase dlouho téměř nefandilo, víc byl slyšet hlouček plzeňských příznivců. Atmosféře nedodával ani zastaralý hradecký stadion, kde jsou tribuny daleko od hřiště a chybí zde pořádná fotbalová atmosféra.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud