9. dubna 2017 • 04:50

Těžkosti Slavie! V Karviné ustála Deliho kiksy, ztrátu Škody i Sýkory

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalisté Slavie diskutují s hlavním sudím v utkání proti KarvinéFotbalisté Slavie diskutují s hlavním sudím v utkání proti KarvinéFOTO: ČTK

    Z Karviné se body nevozí lehce. To na vlastní kůži poznali v sobotu večer fotbalisté Slavie. Hostující favorit se dlouho trápil, vítěznou branku na 2:1 trefil až deset minut před koncem Muris Mešanovič. „Sešívaní“ měli utkání ztížené několika nepříjemnými fakty. Jen na lavičce musel začít zdravotně indisponovaný kapitán Milan Škoda, o poločase se ze hřiště kvůli zranění poroučel Jan Sýkora. Navíc nezvykle často chybovala slávistická defenziva včetně klíčového stopera Simona Deliho. Co všechno musel kandidát na ligový titul překonat, aby v Karviné vyhrál?

  • Kapitán Škoda jen na lavičce

    Slávisté počítali nepříjemné ztráty ještě před výkopem. V Karviné kvůli kartám chyběl Josef Hušbauer , po derby se naopak do sestavy vrátil Jan Sýkora. Největší oslabení ale bylo jinde. Kapitán Milan Škoda proseděl většinu zápasu jen na lavičce, zdravotní stav mu nedovolil odehrát celé utkání. Na hřiště se dostal až v 84. minutě, těsně poté, co jeho náhradník Muris Mešanovič vstřelil vítězný gól. Útočný parťák naštěstí pro Slavii dokázal v zápase indisponovaného kanonýra nahradit. Mešanovič se na hrotu prosadil dvakrát a byl klíčovou postavou utkání.  

    Slávistický útočník Milan Škoda rozhodl o vítězství nad Jihlavou dvěma gólyFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Chybující Deli i zbytek obrany

    Nejlepší stoper v lize? Roman Hubník a Simon Deli, odpoví okamžitě asi každý, kdo sleduje dění na českých fotbalových trávnících. Jindy suverénní Deli ale v Karviné nebezpečně hořel. V prvním poločase vypadal jako opařený a zcela nezvykle kupil chyby. Ve 35. minutě trefil ve vlastním vápně šlapákem Janečku a sudí Orel správně odpískal penaltu. O pět minut později zase zbytečnou malou domů nabil do tutovky Wágnerovi , velkou šanci zachraňoval až pohotový Pavlenka. Nedařilo se ani zbylým slávistickým obráncům – Flo často fauloval, Lüftner nebyl ve své kůži a dobrý zápas nezahrál ani defenzivní štít Michael Ngadeu.

    Karviná - Slavia: Deli sundal šlapákem Janečku, penaltu proměnil Wágner – 1:1
    Video se připravuje ...

  • Poločasová ztráta Sýkory

    Drobný slávistický záložník se zápasu určitě nemohl dočkat. Z reprezentace odjel předčasně kvůli viróze, derby se Spartou zase sledoval jen z tribuny kvůli karetnímu trestu. Na hřišti Karviné už zlobil v plné síle. Jeho centr z pravé strany předcházel úvodní slávistické brance, kdy dotlačil do brány míč Mešanovič. Sýkora ale na place nevydržel dlouho – v průběhu hry si nechal ovázat stehno a po přestávce kvůli zranění už na hřiště vůbec nevyběhl.

    Karviná - Slavia: Mešanovič dotlačil míč do brány a Slavia vede 1:0
    Video se připravuje ...

  • Srdnatě bojující Karviná

    Domácí tým schytal třetí porážku po sobě, výsledky jsou k vzteku. Nicméně za výkony se proti velkým favoritům na vlastním hřišti stydět vůbec nemusí. Ligový nováček předváděl i proti Slavii svižný, energický fotbal, který hostům dělal pořádné problémy. Slavia se na výhru nadřela stejně, jako před dvěma koly Viktoria Plzeň. Západočeši vyhráli 3:2 až díky famóznímu závěru, slávisty zachránila přesná muška Murise Mešanoviče. Pro partu Jozefa Webera vypadá obzvlášť krutě, že z obou velmi slušně rozehraných partií nemají ani bod. Karviná je celkově velmi příjemným překvapením v lize – útulný, moderní stadion, výtečná atmosféra i předváděný fotbal, to určitě každého fanouška musí těšit.

    CELÝ SESTŘIH: Karviná - Slavia 1:2. Mešanovič trefil hostům tři body
    Video se připravuje ...

  • Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý v utkání na hřišti Karviné
    Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý v utkání na hřišti Karviné

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud