19. dubna 2017 • 17:27

Rada netušil nic o aféře v Plzni: Nevím to. Opravdu. To jste mě zaskočili

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to zpráva, která včera ovládla nejen sportovní rubriky. Informace o tom, že bývalý plzeňský fotbalista Ondřej Vaněk a záložník Viktorie Jan Kopic byli v kontaktu s drogovým dealerem, který stanul před soudem, ale zcela minula trenéra Sparty Petra Radu. Ten vypadal zaskočeně, když se ho reportér iSport TV zeptal na dnešním setkání s médií, zda tato událost může Plzeň ovlivnit před nedělním šlágrem na Letné.



Soustředit se jen na svůj tým. Touto strategií se před utkáním s Plzní zřejmě řídí kouč Sparty Petr Rada. Jak jinak by ho mohla minout zpráva o potížích dvou hráčů Viktorie, kteří mají podíl na jeho posledním titulu.

Jenže právě to se stalo. Reakce Petra Rady byla výmluvná: „To ani nevím. Nevím. Opravdu. Nevím to. To jste mě zaskočili. Já to opravdu nevím, můžete si myslet, co chcete, já jsem to ani nezaregistroval. Teď jste první, kdo mi to říká. To není moje parketa, je to na jiné úrovni a pro někoho jiného. Nic vám k tomu neřeknu, já se zajímám o sport.“

Vaněk a Kopic figurují jako svědci v případu dealera Vítězslava Meišnera, který je obžalovaný z distribuce drog. Vaněk, jenž působí v ruské Ufě, si podle obžaloby od něj drogy kupoval, podle dealerovy výpovědi u soudu si drogy navzájem dávali. Kopic obžalovanému půjčil půl milionu korun.

K případu se dnes poprvé vyjádřil také předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta . Oba hráče zná z dob jejich působení v jabloneckém klubu, který vlastní. „Fotbalovou asociaci ČR rozhodně nenechávají chladnými informace o údajném zapojení dvojice Vaněk, Kopic do zmiňované kauzy. Zatím nechceme vyvozovat žádné unáhlené závěry, celé téma hodláme nejdříve interně projednat na půdě fotbalové asociace a následně hledat nástroje k řešení."

Z vrcholných fotbalových funkcionářů kauzu komentoval ještě šéf nejvyšší soutěže Dušan Svoboda. „Beru to primárně jako interní záležitost klubu, v němž ti fotbalisté hráli či jeden z nich stále hraje. Na druhou stranu z žádného takového excesu radost samozřejmě nemám,“ řekl pro radio Impuls. Celou záležitostí se bude podle něj zabývat Ligový výbor, jehož místopředsedou je plzeňský generální manažer Adolf Šádek.

Sparťané před Plzní: Nejsme kouzelníci. Potřebovali bychom kouzelný proutek
Video se připravuje ...

Rada: Moje budoucnost? O tu bojuji už dvacet let
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud