Petr Adam
13. května 2017 • 22:27

Penalta na Slavii? Van Buren křičel, jako bych mu utrhl nohu, řekl Štetina

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ten moment vyvolal v Edenu největší diskuze. Útočník Slavie Mick van Buren jen chvíli po nástupu na hřiště v pokutovém území Dukly upadl a rozhodčí Radek Příhoda v 69. minutě nařídil penaltu, kterou proměnil Antonín Barák - domácí vedli 2:1. Jak viděl celou situaci Lukáš Štetina, po jehož zákroku se pískalo? „Kontakt tam byl. Nejsem rozhodčí, ale nemusela se pískat,“ pravil dvojznačně. Dukla pak vyrovnala na konečných 2:2, i předtím měl podle mínění sešívaných rozhodčí pískat nedovolený zákrok.



Když sudí Příhoda ukázal na penaltový puntík, seběhl se kolem něj okamžitě hlouček fotbalistů Dukly a začali s ním diskutovat. Obránce Jakub Podaný a brankář Filip Rada si nevěřícně zakrývali rukama obličej. "Opravdu penalta?" divili se.

Pokud hosté po zápase cítili křivdu, tak spíš kvůli kontaktu Štetiny s Mešanovičem, který penaltovému zákroku předcházel. „Nechci hodnotit penaltu, spíš šlo o vyhodnocení souboje, který tomu předcházel. Tam to byl podle mě faul na Štetinu,“ řekl trenér Dukly Jaroslav Hynek. Štetina s ním byl v tomto ohledu za jedno. „Mešanovič šel do mě, já po míči,“ vyprávěl.

Slavia - Dukla: Opakovaný záběr Štetinova penaltového souboje s Van Burenem
Video se připravuje ...

Dotek s Van Burenem v pokutovém území byl z jeho pohledu jemný, zarazila ho spíš teatrálnost, s jakou nizozemský útočník zamířil na trávník. „Cítil jsem jemně jeho dva kolíky. Jako když si položíte vlastní kopačku na nohu. Přitom zakřičel, jako kdybych mu nohu utrhl, to už je ale druhá věc. Nechci ale hodnotit výkon rozhodčích, oni jsou k tomu kompetentní,“ uzavřel debatu.

Podobný pohled měl na celou situaci také stoper Dukly Jan Šimůnek. „Nevím, jestli to byla penalta. Malinko ho trefil, fotbal je kontaktní sport, a když tam takhle zařve."

Slávisté v pozápasových vyjádřeních naopak víc hovořili o tom, že sudí měl přerušit situaci, z níž padl v závěru druhý gól Dukly kvůli nedovolenému zákroku Olayinky na Hušbauera . „Podle mého jasný faul. Odehrál jsem balon a soupeř mě dojel. Jasný faul. Asi jsme přestali trochu hrát, ale já to neviděl, ležel jsem. Zvedl jste hlavu a viděl míč v naší síti. Dokud rozhodčí nezapíská, musíme hrát dál,“ tvrdil Hušbauer.

Také záložník Antonín Barák měl pochybnosti, ale odmítl na to svádět ztrátu v boji o titul. „Měli jsme to dohrát líp. Stěžoval jsem si na faul, ale podíváme se na to. Měli jsme to prostě zmáknout.“

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Dukla 2:2. Krásné akce i proměněná penalta, domácí klopýtli
Video se připravuje ...

Jan Juroška z Dukly se snaží uzmout míč Jaromíru Zmrhalovi ze Slavie
Jan Juroška z Dukly se snaží uzmout míč Jaromíru Zmrhalovi ze Slavie

Slavia - Dukla: Penaltový zákrok na Van Burena, Barák proměnil suverénně
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud