Jan Vacek
1. června 2017 • 07:51

Vrbovo retro! V Plzni řeší návrat Ďuriše, počítá se s Limberským i Kolářem

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový kouč, nové pořádky? Kdepak, v Plzni tohle od příští sezony rozhodně platit nebude. Naopak. Viktoria se po návratu milovaného kouče Pavla Vrby bude vracet v čase. Do období mezi roky 2010 a 2014, kdy prožila svůj nejzářivější rozkvět. Deník Sport se pokusil předpovědět další kroky trenéra a složil základní sestavu včetně postových atlernativ, na které bude chtít po svém příchodu sázet. V rotaci se může objevit až jedenáct hráčů, kteří na západě Čech působili už před třemi a půl lety, kdy Vrba Štruncovým sadům mával.



Když Viktoria Plzeň na začátku května s pompou oznámila návrat trenéra Pavla Vrby , vyhnul se bývalý kouč české reprezentace či ruské Machačkaly silným slovům. „Nevidím důvod okamžitě dělat velké zásahy,“ prohlásil. Už tehdy měl v hlavě jasnou představu o tom, jak by ideální sestava i skladba celého mužstva pod jeho vedením měly vypadat.

Podle informací deníku Sport se příliš neliší od týmu, jaký Vrba v Plzni zanechal v polovině sezony 2013/2014, kdy na západě Čech skončil a vydal se vstříc výzvě u národního týmu. „Vrba věří, že může navázat na to, co fungovalo během jeho prvního angažmá,“ říká zdroj detailně obeznámený s děním v klubu.

První Vrbovy kroky tuhle tezi jasně potvrzují. Jestliže loni v létě, po nástupu trenéra Romana Pivarníka, byla Plzeň připravená zahájit pozvolnou přestavbu a omlazení kádru, to nyní není na pořadu dne. Před rokem klub opustily dlouholeté opory Daniel Kolář a František Rajtoral , nyní je měli následovat další hráči.

Pokud by Pivarník u mužstva zůstal, s největší pravděpodobností by se nyní loučil s Davidem Limberským a Milanem Petrželou. Ti s příchodem Vrby ve Štruncových sadech zůstávají.

Takhle si Plzeň vystřílela druhé místo. Podívejte se na všech 47 gólů Viktorie
Video se připravuje ...

„Je to nastavené tak, že Limberský zůstane celou sezonu, Petržela minimálně do zimy,“ informuje zdroj. I proto začala Viktoria hledat hostování pro Erika Janžu, jehož kupovala právě jako náhradu za Limberského. Spekuluje se o tom, že by slovinský záložník mohl zamířit do Bohemians.

Vrba jde ovšem v návratu časem ještě dál. Plzeň už oznámila příchod Daniela Koláře, o jehož návratu do dobře známého prostředí informoval deník Sport už v minulém týdnu.

V posledních dnech se navíc začal intenzivně řešit i příchod útočníka Michala Ďuriše , dalšího z mužů, kteří již v minulosti ve Viktorii pod Vrbou nastupovali. Slovenský střelec s Orenburgem sestoupil z nejvyšší ruské soutěže, návratu by se nebránil.

V kádru pro příští sezonu by se tak mohlo objevit hned jedenáct jmen, která figurovala na soupisce v prosinci roku 2013, kdy Vrba Plzeň opouštěl. A řada z nich nebude zastávat pouze epizodní roli. Naopak, zkušený trenér na nich chce stavět.

Kdo by měl patřit do základní sestavy? A na jaké vsadí Vrba rozestavení? To čtěte ve čtvrtečním deníku Sport

Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Zde si vyberte, zda si chcete aktuální či archívní vydáníku Sport přečíst ve vašem počítači, nebo ve smart phonech či tabletech.

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Titulní strana čtvrtečního deníku SportFoto Deník Sport

Mistrovské dostihy bod po bodu: Jak se Slavia s Plzní rvaly o titul?
Video se připravuje ...

Voďte na zápasy děti. Klidně cizí, hecuje Horváth. Takhle se slavilo v Plzni!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud