6. června 2017 • 18:33

Janko chce se Spartou trofeje: V Česku je tvrdá liga, ale jsem připravený

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek slavil double se švýcarskou Basilejí, v úterý už pózoval v dresu pražské Sparty. Rakouský útočník Marc Janko podepsal dvouletou smlouvu a vytyčil jasný cíl - získávat trofeje a přinést český titul zpět na Letnou.



V Praze byl Janko jen na otočku, smlouvu podepsal v den, kdy má rakouský národní tým volno. Třiatřicetiletý střelec, který přišel z Basileje jako volný hráč, stihl své nadšení z nového angažmá svěřit klubovému webu.

"Sparta je skvělý klub, největší v Čechách, s velkými ambicemi. Moc se těším na to, až se potkám se spoluhráči, a začneme pracovat na našem prvním cíli – na tom znovu přinést titul zpátky,“ vyhlásil Janko a dodal, že hledal hlavně klub, který chce vyhrávat trofeje.

Třiatřicetiletý útočník se v Basileji potkal s českými hráči Markem Suchým a Tomášem Vaclíkem , právě od druhého z nich prý o Spartě i české lize vyzvěděl dost. "Je to tvrdá liga, ale na to jsem připravený, umím si najít své místo mezi obránci. Myslím, že jsem připravený na to tady hrát," je přesvědčená nová sparťanská posila.

Marc Janko se s novými spoluhráči potká za dva týdny na začátku letní přípravy, už teď se ale těší na spolupráci s nimi i novým koučem Andreou Stramaccionim.

"Máme nového trenéra, odhodlaného vyhrát znovu titul, s jasnou vizí toho, jak hrát. Jsem přesvědčený o tom, že společně můžeme našich cílů dosáhnout,“ věřil Janko.

TOP 5 gólů Sparty v sezoně: Dočkalův dloubák i Čermákova šibenice
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud