Michal Koštuřík
11. června 2017 • 14:25

Zlín dál posiluje! Ulovil Argentince ze Slovenska, láká Ekpaie, Fillo zamrzl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinská kreativita míří do Zlína. Střední záložník Pablo Joaquín Podio (28) ze slovenské Podbrezové se stane podle informací Sportu novou posilou českého účastníka Evropské ligy. Tím dalším bude levý obránce Lukáš Bartošák (26) z Liberce. „Příští týden oznámíme dva nové hráče,“ potvrdil sportovní manažer Fastavu Zdeněk Grygera. Má jít právě o Podia a Bartošáka.



Kdo je Pablo Joaquín Podio, který má od příští sezony řídit hru Zlína? Osmadvacetiletý Argentinec, který prošel akademií Interu Milán a osm let válel za Pobrezovou. V minulé sezoně vstřelil ve 32 zápasech čtyři góly, na tři přihrál a patřil k nejlepším hráčům slovenské ligy. Proto na něj ukázal Fastav. Defenzivu pak zpevní Lukáš Bartošák, který ztratil místo v Liberci a pochází z nedalekého Brumova. Podepíše kontrakt na tři roky. Další hráči je budou následovat.

Kdo třeba? Fastav prý projevil oficiální zájem o libereckého záložníka Ubonga Ekpaie, jenž na severu Čech hostuje z izraelského Maccabi Haifa. Nadále trvá snaha získat stopera Víta Beneše, který končí v Jablonci a rád by do zahraničí. Vážnou nabídku však nemá. „Pořád ho bereme jako variantu číslo jedna,“ informoval Grygera. Zamrzl naopak příchod Martina Filla z Teplic.

TOP 5 gólů Zlína v sezoně: Parádní rány! Holík zmrazil Slavii, Kopečný překvapil Bohemians
Video se připravuje ...

Zlín, který čeká na podzim zápřah ve skupině Evropské ligy, zatím oznámil jedinou posilu. Tou je ofenzivní záložník Adnan Džafič (27) z druholigového Táborska. Druhý Vukadin Vukadinovič, jenž přestoupil do Sparty? Ne tak úplně. „Džafič je víc do hry, kreativnější a gólovější. Na druhou stranu není tak rychlý jako Vuky,“ charakterizoval Bosňana manažer klubu Zdeněk Grygera.

Hvězdu Táborska, o kterou stál mimo jiné Liberec, měli ve Fastavu v merku několik let. „Sledovali jsme ho dlouhodobě,“ přitakal manažer, jenž skládá tým bez stopera-kapitána Jakuba Jugase (Slavia) a elitních záložníků Vukadinoviče a Diega Živuliče (Plzeň).

Jde to zdánlivě pomalu, ale podle Grygery není důvod k panice. „Potřebujeme víc hráčů než tři, ale nechceme se unáhlit,“ popisuje stav věci. Ve Zlíně nikdy nevybírali nováčky náhodně, bez pořádného prověření. Jen párkrát to managementu ulítlo. I tentokrát hodlají jít po jistotě.

Zlínské posily  
Džafič záložník Táborsko
Podio záložník Podbrezová
Bartošák obránce Liberec

„Jsou dovolené, navíc se čeká na EURO jednadvacítek. Po něm budou další pohyby. Náš kádr se bude skládat ještě v průběhu přípravy a sezony. Díváme se i do ciziny po kreativních a rychlých hráčích,“ nastínil bývalý reprezentant.

Ve Zlíně věří, že esem by mohl být Argentinec Podio, se kterým nebude komunikační problém. Domluví se velmi dobře slovensky, s Grygerou můžou poklábosit v italštině. „Chceme hráče, kteří přijdou a budou naši. Kostru pak doplníme borci na hostování,“ uvedl manažer Fastavu. Ze Sparty padají jména Hybš, Pulkrab, Juliš. Ve hře je i příchod třetího brankáře ke dvojici Stanislav Dostál – Milan Švenger .

„Díky naší účasti v Evropské lize je spolupráce s agenty jednodušší. Také oni vědí, že se jejich klienti mohou v Evropě zviditelnit,“ dodal.

Po vážném zranění obličeje se napevno počítá s útočníkem Damem Diopem, který naskočí do přípravy hned od začátku. Stejně jako levý bek Róbert Matějov, se kterým klub prodlouží smlouvu. Ta mu původně končila v prosinci. „Na 99 procent se dohodneme,“ sdělil Grygera.

SEDM objevů ligové sezony: Hromada, Panák a Hašek, ale i africká síla z Nigérie
Video se připravuje ...

Na zlínských oslavách nechyběla autogramiáda
Na zlínských oslavách nechyběla autogramiáda

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud