Stanislav Hrabě
14. června 2017 • 20:31

Střelec Dukly Olayinka se vrací do Gentu. Chce zůstat, zní z Julisky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to moc vydařená posila. Nigerijský útočník Peter Olayinka vstřelil v dresu Dukly šest gólů. Stal se výraznou postavou mužstva, svou technickou hrou i rychlýma nohama uchvátil fanoušky. Jenže byl jen zapůjčen na hostování a musí se vrátit do belgického Gentu. „Jednáme, aby mohl u nás zůstat. I Peter by chtěl, mluvili jsme s ním, ale ví, že rozhodne jeho zaměstnavatel,“ odhaluje složitou pozici sportovní ředitel Günter Bittengel.



Dukla musí pro nový ligový ročník vyřešit útočnou formaci. Nigerijský legionář Peter Olayinka se sice náramně osvědčil, ale k 30. červnu mu končí hostování z belgického Gentu. „Máme zájem, aby u nás nadále zůstal, a on také,“ tvrdí Günter Bittengel.

Situaci ovšem dost komplikuje, že Olayinka patří obchodní společnosti, kterou vlastní nizozemský internacionál Čeu La Ling, s nímž Dukla na začátku roku rozvázala spolupráci. Přímá cesta oboustranné výhody se tak uzavřela. „Není to jednoduché, ale uvidíme,“ nevzdává se Bittengel exotického hráče.

Naopak opci pražský klub neuplatnil na jeho krajana Emmanuela Edmonda, po skončení smlouvy si nové angažmá našel také útočník Jan Juroška, jenž zamířil do Slovácka, stoper Michal Smejkal si místo hledá. Kontrakt vypršel i srbskému univerzálovi Branislavu Miloševičovi. „Nabídli jsme mu novou smlouvu, je na něm, jak se rozhodne,“ sděluje Bittengel.

Liberec - Dukla: Olayinka se řítil na Dúbravku, prostřelil ho a je to 1:1
Video se připravuje ...

Naopak nemusí řešit případnou náhradu za bosenského záložníka Zinedina Mustadanagiče, který byl na hostování ze Sparty. „Se Spartou jsme měli dohodu, že jestliže si ho nestáhne do letní přípravy, jeho pobyt na Julisce se automaticky prodlužuje o další ročník,“ odkrývá zákulisí funkcionář Dukly.

Na Letnou zamířil za vysoké odstupné jednoho milionu eur (26,4 milionu korun) slovenský reprezentant Lukáš Štetina, Dukla proto za něj musí do středu obrany sehnat odpovídající náhradu. „Místo stopera je pro nás prioritou,“ zdůrazňuje Bittengel.

Pražský klub si vyhlédl Tomáše Břečku ze Slovácka, ale ujednáno ještě zdaleka nic není. „Je to jedna z variant,“ připouští Bittengel. Jeho získání nebude ovšem snadné. „Informaci, že se Dukla o Břečku zajímá, jsem od ředitele klubu pana Pojezného dostal,“ přiznává Stanislav Levý, trenér Slovácka. „Ale sdělil jsem mu, že tohoto hráče v žádném případě nehodlám uvolnit,“ říká rázně.

Dukla - Mladá Boleslav: Olayinka po rohu vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud