20. června 2017 • 10:39

Čistka ve Spartě! Končí Holek, Mazuch, Hybš a Konaté, nepočítá s Čermákem

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Spartě už vědí, s kterými hráči italský trenér Andrea Stramaccioni nepočítá. Zítřejší start letní přípravy se podle informací iSport.cz nebude týkat Ondřeje Mazucha, Maria Holka, Matěje Hybše a Tiémoka Konatého, kteří mají svolení k odchodu. Navíc se už nepočítá se záložníkem Alešem Čermákem, který chce odejít.



Nového kouče Sparty Andreu Stramaccioniho čeká první trénink až zítra, nicméně italský trenér se svými spolupracovníky už rázně čistí početný kádr. První vlnu propouštění podle informací redakce iSport.cz odnese čtveřice Ondřej Mazuch, Mario Holek , Matěj Hybš a Tiémoko Konaté.

„Všem jmenovaným hráčům bylo oznámeno, že se jich zítřejší start letní přípravy áčka netýká. Začnou se připravovat později pod vedením kondičního trenéra a mají si hledat nové angažmá,“ řekl redakci iSport.cz dobře informovaný zdroj.

Stramaccioni na tiskové konferenci konktérní jména nezmínil. "Tým se bude skládat z 23 až 24 hráčů, to je ideální počet. Všechna rozhodnutí o příchodech i odchodech děláme společně, trenér občas něco podobného musí učinit," uvedl.

Zejména stopeři Mazuch s Holkem patřili v minulé sezoně mezi stabilní hráče Sparty, jenže klub na jejich místo přivedl Davida Hovorku, Lukáše Štetinu a řeší příchod ještě jednoho středního obránce z ciziny. Stopera navíc mohou hrát i Michal Kadlec a Costa Nhamoinesu .

Navíc se už nepočítá s Čermákem. „Aleš má u nás rok do konce smlouvy a oznámil nám, že ji prodloužit nehodlá a že hledá jinou výzvu,“ přiznal generální ředitel klubu Adam Kotalík.

„Je o něj zájem, máme dvě nabídky z české ligy (Plzeň a Slavia - pozn. red.) i jednu ze zahraničí, kterou samozřejmě preferujeme. Máme i představu o tom, za jakou částku bychom byli ochotni ho uvolnit. Uvidíme, jestli ji nějaký klub naplní,“ dodal.

Sparta je zatím na přestupovém trhu hodně aktivní, kromě nového trenéra Stramaccioniho a jeho realizačnáho týmu přivedla pět posil. Na Letnou již dorazili brankář Martin Dúbravka, obránci Lukáš Štetina a Eldar Civič, záložník Vukadin Vukadinovič a útočník Marc Janko.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

V Čechách není trenér pro Spartu, říká Bednář. Chválí angažování Stramaccioniho
Video se připravuje ...

Záložník Sparty Aleš Čermák
Záložník Sparty Aleš Čermák

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud