21. června 2017 • 14:15

Liga potvrdila nového sponzora a také jméno! HET střídá ePojisteni.cz

Autor: iSport.cz, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým sponzorem první fotbalové ligy se stane společnost HET. Jedná se o ryze českou firmu, která se zabývá výrobou nátěrových hmot. Soutěž ponese její jméno jednu sezonu a firma za partnerství zaplatí podle informací iSport.cz přibližně třicet milionů korun. Zaplní tak mezeru, která vznikla odstoupením společnosti ePojisteni.cz, jež se rozhodla neuplatnit opci. Od léta 2018 se novým titulárním partnerem stane sázková kancelář Fortuna.



O zájmu firmy HET informoval iSport.cz už na začátku června. Druhý největší výrobce vodou ředitelných nátěrových hmot nepřichází do sportovního prostředí jako nováček, je oficiálním partnerem hokejové Tipsport extraligy a fotbalových Teplic.

Přehled generálních partnerů první fotbalové ligy

1997-2014 - Gambrinus
2014-2016 - Synot
2016-2017 - ePojisteni.cz
2017-2018 - HET
od 2018 - Fortuna

„Je to jednoznačné potvrzení, že fotbal má obchodní a marketingovou sílu a patří mezi zajímavé partnery,“ říká Martin Malík, generální ředitel STES, marketingové společnosti fotbalové asociace.

„Pozorně jsme sledovali situaci, a to, že ePojisteni.cz odstoupilo, nás zaujalo. Zjišťovali jsme si, jak se právě jemu zvedl zájem o značku, a ten výsledek se nám jevil zajímavě. Využili jsme proto zprostředkovatele, který se pohybuje ve fotbale, a oslovili pak pana Malíka,“ prohlásil Jiří Sokol, obchodní a marketingový ředitel společnosti HET.

Po dosazení konkrétních jmen a časů to vypadalo tak, že už před valnou hromadou se potkali zástupci HET s Martinem Hrdličkou, fotbalovým agentem a synem zesnulého teplického ředitele, jenž byl oním zprostředkovatelem.

Tam se rozhořel zájem, který po valné hromadě přešel v konkrétní jednání s Malíkem a následnou dohodu.

Ve firmě HET zvažovali i pověst fotbalu, která je rozporuplná. „Je to jedna z oblastí, o které jsme se bavili. Ale ne vše, co se píše, je tak černé. Věříme, že fotbal zvolí předsedu, půjde dopředu a zbaví se negativní nálepky,“ tvrdí Sokol

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud