27. června 2017 • 12:10

Kozáčik nestihne start sezony. Plzeň proto přivedla Hrušku z Příbrami

Autor: jon, jav, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příprava běží v plném proudu, jenže Viktoria Plzeň stále čeká na svou jedničku. Gólman Matúš Kozáčik se na klinice v Německu zotavuje po operaci kolene a možná bude muset podstoupit ještě jednu operaci. „Zcela jistě nestihne start nové sezony,“ řekl generální manažer Plzně Adolf Šádek. Proto se Plzeň dohodla na přestupu Aleše Hrušky z Příbrami. Zkušený brankář podepsal s Viktorií smlouvu na dva roky.



Plzeň měla doteď v přípravě tři gólmany - Petra Bolka a mladé odchovance Dominika Sváčka a Matyáše Šampalíka. Jasnou klubovou jedničkou je už pět let Matúš Kozáčik, který ale už od konce minulé sezony bojuje se zdravotními problémy.

„Bylo zjištěno, že bude nejspíše potřeba podstoupit ještě jeden zákrok a doba rekonvalescence se u Matúše protáhne. Museli jsme tedy zareagovat a přivést nového gólmana,“ odhalil pro oficiální web Viktorie Plzeň generální manažer klubu Adolf Šádek.

Západočeský klub nakonec ukázal na zkušeného Aleše Hrušku. Jednatřicetiletý gólman, který v minulosti nakoukl i do reprezentace, odchytal poslední sezonu v Příbrami, se kterou sestoupil do druhé ligy.

„Aleš v našem klubu odvedl spoustu dobré práce. S Plzní se komunikuje velice dobře, a tak jsme se rozhodli, že Alešovi umožníme, aby si mohl zachytat o Ligu mistrů či v boji o titul. Při aktuálním zranění Kozáčika má šanci ukázat své kvality,“ uvedl prezident Příbrami Jaroslav Starka.

 „Byl jsem velmi překvapený, že se mi Plzeň ozvala. Ale je to nabídka, která se prostě neodmítá,“ řekl k tomu sám Hruška.

Druhý celek uplynulého ligového ročníku po návratu trenéra Pavla Vrby už během letní pauzy vedle Hrušky získal záložníky Aleše Čermáka, Daniela Koláře a Chorvata Diega Živuliče a útočníka Jakuba Řezníčka.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Totální zmar Příbrami. Pilík chyboval, Hruška po něm vzteky hodil míč
Video se připravuje ...

Vše o fotbalových přestupech a spekulacích čtěte ZDE »

Úlevy od Pavla Vrby? Tak to my s Davidem opravdu nemáme, směje se Petržela
Video se připravuje ...

Čtyřbrankový Řezníček po premiéře za Plzeň: Góly se ode mě čekají
Video se připravuje ...

Originální regenerace! Fotbalisté Plzně si po zápase odskočili na vedlejší plavečák
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud