Jakub Dvořák
28. června 2017 • 04:55

Co (ne)víte o posilách Sparty a Slavie: Jednoruký bandita i odpůrce Ruska

Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na zajímavostí o hvězdných posilách Sparty a SlaviePodívejte se na zajímavostí o hvězdných posilách Sparty a SlavieFOTO: koláž iSport.cz

    Do české ligy se valí jedno zvučné jméno za druhým. Sparta jako první angažovala střelce Marka Janka a později podepsala izraelského reprezentanta Tala Ben Chaima. Mistrovská Slavia tak nemohla zůstat pozadu. V jediný den oznámila příchod kapitána Zenitu Dannyho, opory Augsburgu Halila Altintopa a zkušeného Ukrajince Ruslana Rotana. Projděte si zajímavosti o hvězdných posilách.

  • Ruslan Rotan (Slavia)

    Ukrajinský záložník Ruslan RotanFoto Pavel Mazáč / Sport

    Dejte mu míč, a pokud on sám nebude chtít, nepůjčí vám ho. Čeští hráči, kteří se ukrajinskému středopolaři postavili v Evropské lize, tvrdí, že obrat jej o balon, je takřka nemožné. V roce 2014 měl prý nabídku z Rubinu Kazaň, kapitán Dněpru však odmítl. Údajně kvůli několik měsíců staré ruské anexi Krymu a bojům na východě Ukrajiny mezi proruskými separatisty a ukrajinskou armádou.

    Šilhavý o nových posilách: Všichni jsou hvězdy, ale zároveň skromní
    Video se připravuje ...

  • Danny (Slavia)

    DannyFoto Profimedia.cz

    Když v roce 2008 odcházel z Dynama Moskva do Zenitu, dostal od petrohradských fanoušků přezdívku „jednoruký bandita“.  Nejen, že budil pozdvižení přestupovou částkou 30 milionů eur, ale na pravém předloktí měl tetování, které příznivce Zenitu dráždilo. Ruku mu totiž zdobí číslo 10 a znak Dynama Moskva, kde se stal doslova ikonou klubu. Sám hráč tvrdil, že nejde o znak klubu, ale písmeno D značí pouze první písmeno jeho jména. Fanoušci ale měli jiné řešení – v nadsázce navrhovali, že z nové posily udělají "jednorukého banditu".

    Uragán v Edenu! Slavia oznámila příchod tří hvězdných cizinců
    Video se připravuje ...

  • Halil Altintop (Slavia)

    Halil AltintopFoto profimedia.cz

    Narodil se turecké rodině v německém Gelsenkirchenu. Je o dvanáct minut mladší než jeho bratr Hamit. Právě starší bratr jej v 17 letech přesvědčil o tom, že místo reprezentování rodné země, bude hájit barvy Turecka. “To se jako někdy chceš postavit proti mně?“ zeptal se bývalý hráč Realu či Bayernu nové posily Slavie a bylo rozhodnuto. Dodnes prý platí, že Halil je konzervativnější, zatímco Hamit jde do všeho naplno.

    Ukrajinský záložník Ruslan Rotan
    Ukrajinský záložník Ruslan Rotan

  • Tal Ben Chaim (Sparta)

    Záložník Tal Ben ChaimFoto youtube.com/user/acspartaofficial

    Když si zadáte do internetového vyhledavače jeho jméno v anglickém znění – Tal Ben Haim – vzbudí to v neznalých značné rozpaky. Je narozen v roce 1982, nebo 1989? A hraje v obraně, či je to ofenzivní záložník? Za vše může jeho jmenovec, který má stejné jméno, rovněž hraje za Maccabi Tel Aviv, ale působí v obraně a je o sedm let starší. I proto si sparťanská posila nechává říkat Tal Ben Chaim a poprosila i Spartu, aby jeho jméno psala s Ch a nikoliv s H podle anglické transkripce.

    Ukrajinský záložník Ruslan Rotan
    Ukrajinský záložník Ruslan Rotan

  • Marc Janko (Sparta)

    Marc Janko v dresu rakouského národního týmuFoto Profimedia.cz

    Vytáhlý světoběžník má za sebou bohatou kariéru. Mistrovský titul slavil v Salcburku, v Portu a naposledy v Basileji. Úspěch mají v rodině – jeho matka Eva Janko je bronzová medailistka v hodu oštěpem na OH v Mexiku v roce 1968. V rakouském národním týmu působil pod Karlem Brücknerem a tamní média mu přezdívala „rakouský Koller “.

    Rozruch vzbudil v zimě 2014. Po kvalifikačním duelu s Ruskem odmítl reprezentovat v přátelském utkání s Brazílií a odjel do Sydney, kde v tu dobu působil. Jeho klub hrál totiž s rivalem z Melbourne a to si Janko nechtěl nechat ujít. „Mám smlouvu s klubem, ne s reprezentací,“ tvrdil tehdy. Melbourne dal dva góly a Sydney vyhrálo 2:1.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud