28. června 2017 • 11:16

Ještě jedna hvězda pro Slavii? V Edenu stáli o Adebayora, ale nakonec couvli

Autor: jp, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Danny, Halil Altintop a Ruslan Rotan. Seznam renomovaných posil Slavie ještě nemusel být u konce. Podle informací deníku Sport zvažovali v Edenu angažování Emmanuela Adebayora. Ano, čtete dobře. Útočníka, který má za sebou angažmá na řadě luxusních adres – zahrál si v Arsenalu, Manchesteru City či Realu Madrid. Plány na angažování reprezentanta Toga ale nakonec padly.



Příchod hvězdy Adebayorova formátu by byl vrcholem léta, ve kterém se především Sparta a Slavia pustili do působivých nákupů. Jenže nejlepší africký fotbalista roku 2008 směrem do Prahy podle všeho nevyrazí. Podle informací Sportu o něj ve Vršovicích stáli, nakonec ale couvli zejména kvůli povahovým rysům, kvůli nimž by prý absolutně nezapadl do kabiny, a mohlo by to přinést devastující efekt.

33letý kanonýr od konce ledna působí v istanbulském klubu Basaksehir a pomohl mu šesti góly k druhému místu v turecké lize. Pokud by zamířil do Slavie, byl by to překvapivý zvrat, ke kterému nejspíš nedojde. Víc je Adebayor v anglických médiích spojovaný s letním příchodem do Swansea.

Adebayor má za sebou skutečně výjimečnou kariéru. Nejvíc mu vyšlo působení v Arsenalu, kam přišel půl roku před Tomášem Rosickým v lednu 2006. Zářil především v sezoně 2007/08, kdy se dostal do týmu roku v Premier League a stála o něj i Barcelona. V Lize mistrů si pak zahrál právě proti Slavii a byl u jejího „slavného“ debaklu v Londýně 0:7.

Dobře rozjel i působení v Manchesteru City, zkusil si půlroční hostování v Realu Madrid. V Tottenhamu měl povedená období, ale také naštval fanoušky, když publikoval na sociální síti rozesmátou fotku po debaklu s Liverpoolem, válčil s trenéry a ocitl se zcela mimo kádr. I to potvrzuje, že Adebayor nemá jednoduchou povahu.

Největší přešlapem bylo jeho působení v Crystal Palace, za který dal v Premier League pouze jeden gól. Půl roku pak byl úplně bez angažmá, než vyrazil do Turecka. Tam má smlouvu ještě na příští sezonu.

Emmanuel Adebayor před sebou tlačí Cristiana Ronalda. V Realu Madrid krátce hostoval.
Emmanuel Adebayor před sebou tlačí Cristiana Ronalda. V Realu Madrid krátce hostoval.

ANKETA mezi redaktory Sportu: Kdo nejchytřeji posílil? Plzeň s mladými hráči a Vrbou
Video se připravuje ...

ANKETA mezi redaktory Sportu: Majstrštyk mezi posilami? Danny do Slavie!
Video se připravuje ...

Uragán v Edenu! Slavia oznámila příchod tří hvězdných cizinců
Video se připravuje ...

Šilhavý o nových posilách: Všichni jsou hvězdy, ale zároveň skromní
Video se připravuje ...
 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud