28. června 2017 • 18:50

Plzeň dala Ústí osm branek. Slavia hrála s Budějovicemi 0:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie v druhém utkání letní přípravy jen remizovali s Českými Budějovicemi bez gólů a nenavázali na úvodní sobotní výhru 2:1 nad dalším druholigovým soupeřem Žižkovem. Úřadující mistr nastoupil zatím bez některých nejčerstvějších posil a proti Jihočechům pouze dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci. Fotbalisté Viktorie Plzeň vyhráli i třetí přípravný zápas. Vicemistrovský celek si dnes poradil s druholigovým Ústím nad Labem 8:1 a navázal na podobně vysoké vítězství 10:1 nad Rokycany a výhru 2:0 nad Petřínem Plzeň.



Na Slavii se přišlo v Benešově podívat 1500 diváků. Zatím nemohli spatřit v akci dvě hvězdné posily Dannyho s Halilem Altintopem, kteří se k týmu připojí až na startu soustředění v Rakousku. Chyběli i někteří další hráči jarní základní sestavy.

Naopak první poločas odehrály jiné tři nové tváře. Poprvé si za Slavii zachytal brankář Laštůvka, ve středu pole nechyběl Rotaň a nastoupil také talentovaný Trubač, jehož příchod z Hradce Králové byl dnes dotažen.

Větší šance přišly až v druhé půli po prostřídání. Nejprve náhradní slávistický gólman Kovář vyrazil gólovou střelu Čavoše, na druhé straně vzápětí trefil břevno Van Buren a po něm i střídající mladík Musa.

"Pohyb hrál velkou roli. Budějovice pracovaly dobře, bránily, nepustily nás tam. Měřítko dnes nesnesl nikdo z našeho týmu, co jsme to odehráli. Nebylo to vůbec dobré," řekl novinářům slávistický kouč Jaroslav Šilhavý.

"A vůbec nechci mluvit o tom, že jsme v přípravě, že je horko. Nebyl to dobrý výkon. Ale i tenhle zápas, byť ho hodnotím negativně, nám ukáže, jak se třeba kdo chová v únavě," dodal Šilhavý.

Potvrdil, že Slavia v minulých dnech uvažovala o angažování hvězdného útočníka Emmanuela Adebayora. "Bylo to reálné, nevypadalo to, že si pan Tvrdík dělá srandu. Nechci teď ventilovat, co nás vedlo k tomu, že jsme nakonec řekli ne. Ale bylo to určitě zajímavé jméno," uvedl Šilhavý.

Sestavy

Domácí: První poločas: Laštůvka – Bořil, Bílek, Frydrych, Flo – Rotaň – Tecl, Hušbauer, Trubač, Mingazov – Škoda

Druhý poločas: Kovář – Frydrych, Jugas, Kingue, Bořil – Ščuk – Tecl, Alvir, Hušbauer (58. Musa), Trubač (70. Vejvar) – van Buren

Hosté: Staněk – Loduha, Jíša, Benát, Táborský, Wermke, Kladrubský, Pešek, Motal, Funda, Mashike (2. poločas Čavoš, Hála, Novák, Havel, Kadula, Vaněk, Moravec, Řezáč, Pouček)

Karty

Hosté: Staněk

Rozhodčí

Orel – Blažej, Arnošt

Stadion

SESTŘIH: Slavia se ve druhém přípravném utkání rozešla s Budějovicemi bez branek
Video se připravuje ...

Laštůvka: V Karviné se mi chytalo fantasticky, teď mám ale jiné cíle
Video se připravuje ...

Trubač hvězdné posily Slavie neřeší: Kariéru mám před sebou, na šanci si počkám
Video se připravuje ...

Plzeň vyhrála drtivě

Viktoria sice v předchozích třech zápasech s Ústím vždy remizovala, tentokrát však výběr trenéra Pavla Vrby nedal soupeři nejmenší šanci. Dvěma góly se na výhře podílel Krmenčík a skóre dvě minuty před koncem uzavřel Řezníček, který si tak ve třech přípravných zápasech připsal už šestý zásah.

Naopak prohrál Zlín, když podlehl 1:2 Zlatým Moravcům. Jedinou branku moravského celku, který se chystá na vystoupení v základní skupině Evropské ligy, dal po půlhodině hry Traoré. Slovenský soupeř však těsně před poločasem vyrovnal a v 62. minutě rozhodl bývalý hráč Slovácka Cleber.

Neporazitelnost v přípravě si po třech zápasech drží i Bohemians 1905, kteří si poradili 3:1 s druholigovou Vlašimí. Teplice vyhrály 3:1 nad Táborskem, Jablonec zdolal 2:0 Viktorii Žižkov, Slovácko uspělo 4:1 nad Znojmem, Karviná remizovala 2:2 s Cracovií Krakov a Olomouc podlehla 1:3 Trnavě.

Góly

Domácí: 6. Krmenčík, 20. Kopic, 30. Krmenčík, 36. Bakoš, 64. Kolář, 76. Ivanschitz, 81. Petržela, 89. Řezníček

Hosté: 12. Richter

Sestavy

Domácí: I. poločas: Bolek – Limberský, Hubník, Hejda, Kovařík – Hořava, Hrošovský – Kopic, Bakoš, Zeman – Krmenčík

II. poločas: Sváček – Řezník, Hájek, Vacovský, Janža – Živulič, Kratochvíl – Petržela, Kolář, Ivanschitz – Řezníček

Hosté: I. poločas: Kotěra – Zeman, Pimpara, Vaněk, Šnirc – Martykán, Richter – Kunc, Výborný, Jindráček – Matějka

II. poločas: Syrkovskij – Gilián, Seidl, Peterka, Leibl – Jelínek, Miskovič – Zoubek, Heřman, Procházka – Kacafírek

Rozhodčí

Stadion

Luční

Hejda vyhlíží Ligu mistrů: Je to zvláštní motivace. Posily rivalů neřeší
Video se připravuje ...
Úsměvy a podpisy! Pak hráči odfrčeli na kolech
Video se připravuje ...
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud