Jan Vacek
28. června 2017 • 19:10

Plzeň smetla Ústí, kouč Vrba chyběl. Na Fitzelovi nechal i sestavy

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to zvláštní moment, na české poměry rozhodně nezvyklý. Fotbalová Viktoria Plzeň ve středu nastoupila ke svému třetímu utkání v rámci letní přípravy, na hřišti v Luční ulici deklasovala druholigové Ústí nad Labem 8:1. Od střídačky ovšem udílel Západočechům pokyny asistent Dušan Fitzel. Hlavní trenér Pavel Vrba na zápase vůbec nebyl.



Vicemistr je v plné přípravě na nový ročník, piluje kondici a postupně staví sestavu pro boj o Ligu mistrů i tuzemskou vřavu se Spartou i Slavií. Právě přípravné zápasy v tomto případě slouží jako ideální důkazní materiál o výkonnosti a připravenosti jednotlivých hráčů.

Hlavní trenér Pavel Vrba ovšem u středečního duelu vůbec nebyl. „Trenér má osobní povinnosti, dopředu byla dohoda taková, že u zápasu nebude,“ informoval tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Michael Krmenčík střílí úvodní gól zápasu
Michael Krmenčík střílí úvodní gól zápasu

Jedenáctku v červenomodrém tak od postranní čáry vedl asistent Dušan Fitzel, jenž s Vrbou působil už v ruské Machačkale. „Vůbec to nebyl problém, s Pavlem sdílíme názor na fotbal, v 98 procentech ho máme úplně stejný,“ prohlásil Fitzel.

Vrba dokonce ani nelpěl na sestavách, které půjdou do jednotlivých poločasů. „Řekl mi, ať si to udělám, jak chci. Máme v sebe maximální důvěru,“ usmál se plzeňský asistent.

Viktoria zvládla i třetí přípravný duel, Ústí nad Labem rozebrala 8:1. Trefily se posily Daniel Kolář s Jakubem Řezníčkem, mezi střelce se zapsal rovněž Andreas Ivanschitz, jenž ve druhém poločase nastoupil netradičně na levém křídle.

Hejda vyhlíží Ligu mistrů: Je to zvláštní motivace. Posily rivalů neřeší
Video se připravuje ...

Úsměvy a podpisy! Pak hráči odfrčeli na kolech
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud