30. června 2017 • 10:59

Zlín posiluje na Evropskou ligu. Získal Jiráčka a potvrdil návrat Železníka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Zlín hlásí další dvě posily před sezonou, ve které bude hrát v základní skupině Evropské ligy! Ze Sparty vítěz MOL Cupu získal záložníka Petra Jiráčka a rovněž se oficiálně dotáhl příchod bývalého kapitána Ševců Lukáše Železníka, který se do Zlína vrátil po krátkém angažmá v Mladé Boleslavi.



V Jiráčkovi přichází fotbalista se zkušenostmi z reprezentace i bundesligy. „Rozhodl hlavně fakt, že Zlín mě chtěl na přestup, a ne jen na hostování. Poslední dvě sezony Zlínu vyšly, a oni potřebují právě takové lidi, kteří mají zájem, aby se to tady zlepšovalo a šlo stále nahoru. Líbí se mi myšlenka lidí, kteří to ve zlínském klubu řídí. Jsem moc rád, že se všechny strany domluvily a všem děkuji,“ řekl Jiráček oficiálním stránkám klubu poté, co podepsal dvouletou smlouvu.

Novou posilu si pochvaluje také zlínský manažer Zdeněk Grygera. "Má bohaté zkušenosti, protože hrál ve velkých klubech, je známý svou pracovitostí a určitě půjde příkladem pro ostatní kluky v kabině."

Železník vyrostl fotbalově ve Zlíně, kde také podepsal svoji první profesionální smlouvu a dělal kapitána. Z Fastavu se v lednu 2016 přesunul do pražské Slavie. V červenobílém dresu odehrál devět ligových zápasů a v lednu  přestoupil do Mladé Boleslavi, kde působil až dosud.

„Jsem strašně rád, že se můj příchod podařilo dotáhnout. Sešlo se to všechno během pár dní. Těším se moc na návrat do známého prostředí a doufám, že mé působení bude minimálně úspěšné tak, jako když jsem odcházel,“ komentoval Železník svůj návrat.

Zlín už dříve získal obránce Lukáše Bartošáka, Bosňana Adnana Džafiče a dalšího záložníka Argentince Pabla Podia.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud