14. července 2017 • 16:20

Do Sparty přichází obránce Kaya. Chci navázat na úspěchy z Turecka, řekl

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup, který byl na spadnutí, je už hotový! Fotbalová Sparta hlásí výraznou posilu, z Galatasaraye přichází obránce Semih Kaya, který na Letné uzavřel smlouvu na tři roky. Šestadvacetiletý stoper se zkušenostmi z turecké reprezentace si poprvé vyzkouší angažmá mimo svoji vlast. „Je to velmi důležitý krok v mé kariéře,“ řekl pro oficiální stránky klubu.



Jeho cíl v novém působišti je jasný. Být úspěšný na domácí i evropské scéně. „V dresu Galatasaraye jsem odehrál spoustu velkých zápasů jak v lize, tak v Lize mistrů. Vyhrál jsem dost trofejí a byli jsme úspěšní. A můj cíl je navázat na to ve Spartě a slavit s novým klubem výhry ve všech soutěžích. Doufám, že budeme s novými spoluhráči úspěšní hned od úvodního zápasu,“ řekl vítěz čtyř tureckých titulů, který v Galatasarayi tvořil stoperskou dvojici i s bývalým českým reprezentantem Tomášem Ujfalušim .

Kaya strávil prakticky celou dosavadní kariéru v Galatasarayi, ze kterého pouze krátce hostoval v Gaziantesporu a Kartalsporu. V uplynulém ročníku bývalý reprezentant za istanbulský celek odehrál 20 zápasů a dal dvě branky. Přesun do ciziny probíral také s manželkou, která ho do Prahy doprovodila přímo na stadion. "Je nadšená, že poznáme nové prostředí,“ uvedl Kaya.

Pro Spartu, která se po příchodu italského trenéra Andrey Stramaccioniho rozhodla výrazně obměnit kádr, je už osmou posilou. Před Kayou přišli záložníci Srdjan Plavšič a Vukadin Vukadinovič, útočník Marc Janko, brankář Martin Dúbravka, stoper Lukáš Štetina, bosenský obránce Eldar Čivič.

Největší dosavadní úlovkem Sparty se stal izraelský reprezentační záložník Tal Ben Chaim, za kterého letenský celek údajně zaplatil 76 milionů korun a udělal z něj nejdražšího hráče české ligy. Jeho rekord by však podle tureckých médií mohl překonat Kaya, který prý Spartu vyšel na dva miliony eur (asi 52 milionů korun), ale se všemi bonusy by mohl nakonec stát až tři miliony.

Unikátní VIDEO: Speciální pohled do kabiny fotbalové Sparty
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud