16. července 2017 • 20:49

Slavia – Nice 4:1. Paráda v generálce. Zářil Van Buren, pálil i Škoda

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Generálka na jedničku. Fotbalisté Slavie v generálce na novou sezonu doma porazili vysoko Nice 4:1. Třetí tým posledního ročníku francouzské ligy zničili čtyřmi góly ve druhém poločase. Na všech trefách měl podíl střídající Mick Van Buren, který si připsal dvě branky, dva zásahy zaznamenal v zaplněném Edenu kapitán Milan Škoda. Český mistr zakončil přípravu bez jediné porážky.



Góly

Domácí: 48. Škoda, 50. Škoda, 69. van Buren, 78. van Buren

Hosté: 8. Boscagli

Sestavy

Domácí: Laštůvka – Frydrych (46. Švento), Jugas (85. Tecl), Deli (85. Bílek), Bořil (85. Alvir) – Souček (46. Ngadeu) – Danny (68. Trubač), Hušbauer (46. Altintop), Rotaň (46. Ščuk), Zmrhal (46. van Buren) – Škoda (60. Mešanovič)

Hosté: Benitez – Burner (74. Souquet), Le Marchand (46. Sarr), Boscagli, Dalbert – Tameze (74. Koziello), Seri (61. Marcel), Walter (74. Lees-Melou) – Lusamba (74. Perraut), Plea (74. Srarfi), Eysseric (61. Makengo)

Rozhodčí

Zelinka – Vlček, Hájek

Stadion

Návštěva

12 138 diváků

Nice, které v minulé sezoně dlouho bojovalo o francouzský titul, nepřivezlo do Prahy svou největší hvězdu Maria Balotelliho , i bez něj ale v Edenu rychle vedlo. Na přímý kop si naběhl trestuhodně nepokrytý Boscagli a hlavičkou nedal brankáři Laštůvkovi šanci.

Ve slávistické základní sestavě chyběl z tria hvězdných letních posil Altintop, naopak přednost před Ngadeuem dostal Souček. Pražané v generálce ukázali, že oproti jaru výrazně zapracovali na herním projevu. Snažili se o kombinační fotbal a Nice místy přehrávali. Hlavní letní posila Danny vymyslel tři šance, Škoda ani dvakrát Frydrych však branku nedali.

BLOG Tomáše Podvína: Jasný systém i zdvojené posty. Slavia je na úvod sezony připravena. Čtěte ZDE>>>

Gólově se slávisté začali prosazovat až po přestávce, kdy hru ještě víc oživil střídající Van Buren. Ve 47. minutě po jeho centru zahrál rukou ve vápně Lusamba a Škoda z penalty se štěstím srovnal. Hned za tři minuty Van Buren nahrál Škodovi a ten zblízka otočil skóre.

Škoda: Mick van Buren byl dneska famózní
Video se připravuje ...

Nizozemský útočník se pak po asistenci dočkal i dvou gólů. Nejprve v 69. minutě zvýšil na 3:1 po Ngadeuově přihrávce a poté uzavřel skóre po Bořilově pasu. Domácí vyprovodil v závěrečných minutách skandovaný potlesk vestoje od více než 12 tisíc fanoušků.

Slavia v sedmi zápasech letní přípravy čtyřikrát vyhrála a třikrát remizovala. Do sezony vstoupí 25. července úvodním zápasem 3. předkola Ligy mistrů proti vítězi duelu 2. předkola mezi Borisovem a Alaškertem Jerevan.

Šilhavý: Věřím, že se budeme ještě zlepšovat
Video se připravuje ...

Slavia - Nice: Van Burenova show! Druhým gólem zvýšil na 4:1
Video se připravuje ...

Slavia - Nice: Výborný Van Buren se prosadil i střelecky a je to 3:1
Video se připravuje ...

Slavia - Nice: Škoda si naběhl na Van Burenovu přihrávku a Slavia vede 2:1
Video se připravuje ...

Slavia - Nice: Škoda proměnil penaltu za ruku a bylo to 1:1
Video se připravuje ...

Slavia - Nice: díra při standardce a hosté šli do vedení 1:0
Video se připravuje ...

Mick van Buren se po skvělém výkonu na hřišti ujal i děkovačky
Mick van Buren se po skvělém výkonu na hřišti ujal i děkovačky

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud