20. července 2017 • 21:50

VIDEO: Sparta - Arnhem 1:1. Domácí zabrali ve druhé půli, trefil se Šural

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty remizovali v generálce na start nové sezony s Arnhemem 1:1. Pátý tým uplynulé sezony nizozemské ligy na Letné vedl od desáté minuty po brance Bryana Linssena, ale v 61. minutě srovnal Josef Šural. Do sezony vstoupí Pražané za týden úvodním zápasem 3. předkola Evropské ligy.



Sparta nasadila do základní sestavy čtyři letní posily, brankáře Dúbravku, útočníka Janka a obránce Štetinu a Kayu, který oblékl dres Pražanů poprvé. Na pozici podhrota nastoupil Lafata, naopak jen na lavičce začal Karavajev. Hned deset hráčů chybělo kvůli zdravotním problémům.

"Ne všichni budou připraveni do prvního zápasu. Mareček je na tom lépe, věřím, že i Michal Kadlec. Od zítra nebo soboty se připojí k týmu Costa. Samozřejmě jsou tam noví hráči, ti se budou zapojovat postupně," řekl na tiskové konferenci italský trenér Sparty Andrea Stramaccioni.

Letenským se od úvodu vůbec nedařilo. První gólovou šanci Arnhemu ještě vychytal Dúbravka, ale na konci desáté minuty už po Linsennově hlavičce na přední tyči po rohovém kopu inkasoval.

Sparta - Arnhem: Sparťané neubránili Linssena, ten dal po rohu na 0:1
Video se připravuje ...

Spartě nefungovala kombinace a první šanci si vytvořila až ve 42. minutě po rohu. Šural ale gólmana hlavičkou nepřekonal a Kadlec z dorážky mířil mimo.

"Odehráli jsme velmi špatný první poločas, jako bychom se báli hrát. Ztratili jsme deset až dvanáct míčů, bylo tam málo centrů a pozdě jsme presovali. Je pravda, že hráči ve středu pole měli tentokrát úlohy, které pro ně nejsou úplně charakteristické," řekl Stramaccioni.

Domácí kouč po pauze poslal na trávník Karavajeva s Plavšičem a Sparta se výrazně zvedla. V 56. minutě si naběhl za obranu Janko, ale gólovou možností pohrdl a ukvapeně pálil vysoko nad.

Vyrovnat Pražané nedokázali ani po hodině hry, kdy Plavšič oběhl brankáře, ale zpětnou přihrávku na Janka odkopl obránce na roh. Po něm už třetí tým minulé sezony udeřil. Janko prodloužil míč na zadní tyč, kde jej doklepl do sítě Šural.

Sparta - Arnhem: Sparta vyrovnala na 1:1 také po rohu, míč dotlačil do brány Šural
Video se připravuje ...

Ani jeden z týmů pak žádnou z nadějných šancí neproměnil, už v nastavení nepochopitelně překopl z metru prázdnou branku Matavž a Sparta tak z šesti zápasů letní přípravy podruhé remizovala. Vedle toho třikrát zvítězila a jednou prohrála.

"Druhá půle byla úplně jiná než první, daleko lepší. Včas jsme presovali, hráli lépe jeden na jednoho. Ukázalo nám to, že musíme na hodně věcech ještě pracovat. Bylo tam i pár dobrých signálů. V první půli tam bylo sedm hráčů z minulé sezony, takže je to spíš o tom, aby se naučili pracovat s pokyny nového trenéra," dodal Stramaccioni.

Góly

Domácí: 61. Šural

Hosté: 11. Linssen

Sestavy

Domácí: Dúbravka – Zahustel (46. Karavajev), Kaya, Štetina, Vatajelu (87. Juliš) – Sáček, Frýdek M. – Šural (76. Ćivić), Lafata, Kadlec V. (46. Plavšić) – Janko.

Hosté: Pasveer, Dabo (76. Matavz), Van der Werff (46. Kotte), Kruiswijk (46. Kashia), Büttner, Serero (69. Colkett), Bruns (81. Faye), Foor, Rashica (81. van Bergen), Ten Teije (76. Lelieveld), Linssen (81. Ali).

Karty

Domácí: Štetina, Frýdek, Vatajelu

Hosté: Serero, Dabo

Rozhodčí

Příhoda – Moláček, Melichar

Stadion

Generali Arena

Sparta - Arnhem: Osamocený Janko hlavičkoval do rukavic brankáře
Video se připravuje ...

Sparta - Arnhem: Dúbravka vyškrábl Foorovu střelu těsně vedle
Video se připravuje ...

Sparta - Arnhem: Plavšič dával balon Jankovi před prázdnou bránu, obrana zasáhla včas
Video se připravuje ...

Sparta - Arnhem: Lafata po rohu hlavičkoval jen do gólmana
Video se připravuje ...

Sparta - Arnhem: Janko byl ve velké šanci zbrklý a přestřelil
Video se připravuje ...

Sparta - Arnhem: Velká šance Sparty, Šural ani Kadlec míč do brány nedostali
Video se připravuje ...

Sparta - Arnhem: Skvělý Dúbravka – vychytal Linssenův samostatný únik
Video se připravuje ...

 

Dejte nám like a sledujte nás!

.
instagram
Články odjinud