Pavel Janega
23. července 2017 • 17:53

Šušnjar byl oporou Teplic, v zimě uteče zadarmo. Vyřazen z kádru ale nebude

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před půlrokem ho nikdo neznal. Do Teplic přišel jako náhrada za Michaela Lüftnera a prvotní pochybnosti rychle vystřídala jistota, že je trefou do černého. Byl ještě lepší než dlouholetá opora. Jenže smlouvu dostal jenom na rok a za pár měsíců odejde do Mladé Boleslavi. Zadarmo. Teplická bolest se jmenuje Aleksandar Šušnjar. Co s ním Severočeši plánují?



Fanoušci „sklářů“ tu zprávu těžce kousali. Neudržet klíčového stopera, a ještě ho nechat prchnout ke konkurentovi, s nímž se nejspíš budou rvát o evropské poháry, je prohra pro celý klub. Jakub Dovalil, sportovní ředitel, tvrdí: „Jednali jsme o prodloužení smlouvy od dubna, ale agent bohužel o tom nechtěl ani slyšet.“

Teplice prý nabízely Aleksandarovi Šušnjarovi maximum možného. Jenže agentura, která ho zastupuje, měla podle informací Sportu přestupový scénář připravený dlouho dopředu. Už v zimě ani nebylo možné podepsat smlouvu delší než na jeden rok. „Neuspěli jsme a mrzí nás to,“ štve každého v klubu.

Co bude se Šušnjarem teď? Teplice odmítají hráče přeřadit do rezervního týmu, tento způsob jednání označují za „přežitek“. Jeho působení na Stínadlech chtějí do 31. prosince, kdy mu vyprší smlouva, využít ze sta procent.

Teplice - Karviná: Šušnjar po rohu zakončoval elegantní patičkou, bránu těsně minul
Video se připravuje ...

„Patří normálně do kádru. A když bude podávat odpovídající výkony, tak vůbec takovéto věci nemáme v plánu,“ říká trenér Daniel Šmejkal. Na přímou otázku, zda „žlutomodří“ zvažovali Šušnjarovo vyškrtnutí z áčka, odpověděl jednoznačně: „Ne.“

Včera australského obránce nasadil do základní sestavy v generálce na ligu proti Viktorii Žižkov. A kromě jedné nepřesné přihrávky působil stejně spolehlivě jako na jaře. Před druhou brankou Teplic dokonce zastavil soupeřovu nebezpečnou akci a rychlým vyvezením balonu založil protiútok.

Šmejkal chce stopera i útočníka

Fotbalovým zákulisím proběhla i taková zpráva, že se Mladá Boleslav pokusí Šušnjara vykoupit z Teplic ještě teď v létě, aby ho mohla využít v pohárových předkolech. Tato možnost byla podle zdrojů Sportu ve hře již na začátku letní přípravy, nicméně kvůli nabídnuté nízké částce se kluby nedohodly.

Teplice - Karviná: Po parádním Šušnjarově centru se trefil Hora a Teplice vedou 1:0
Video se připravuje ...

„Možné je leccos, ale o této variantě jsme se vůbec nebavili,“ odmítá Šmejkal, že by o Šušnjara přišel s několikaměsíčním předstihem. Další problém - Teplice potřebují sehnat adekvátní náhradu, kterou zatím nemají. V tuto chvíli mohou využít na Šušnjarově místě pouze talentovaného Alexe Krále nebo klasického záložníka Admira Ljevakoviče .

„Zvolili jsme cestu, že Šušnjar zůstane, takže máme půl roku na to, abychom sehnali ještě jednoho stopera,“ potvrzuje jednoznačný cíl klubu Šmejkal.

A pokud mu vedení navíc zajistí útočníka, zlobit se nebude. Marek Červenka už je sice zdravotně fit, ale generálku vynechal. Slovinec Nermin Haljeta zatím není pro ligový fotbal připravený a zbývá David Vaněček , ten včera otevřel skóre.

Zájem by byl o hostování Lukáše Juliše ze Sparty. „To je zajímavé jméno,“ usmál se Šmejkal. Letenský klub však zatím odmítá dvaadvacetiletého forvarda uvolnit.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud