Pavel Janega
27. července 2017 • 16:49

Šmejkal chce posily, zatlačí na šéfa. Teplice ale nemají na rozhazování

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Navázat na výkony z předchozího ročníku a znovu hrát o evropské poháry, s takovým cílem jdou do nové sezony fotbalové Teplice. „Věříme, že budeme úspěšní,“ říká trenér Daniel Šmejkal. V týmu by nejraději přivítal ještě dva nové hráče. Problém je, že uvolnění většího finančního obnosu na posílení kádru si severočeský klub nemůže dovolit.



Teplice se přes léto výrazně nezměnily. Z prvního týmu odešli pouze Nivaldo a  Štěpán Vachoušek , jenž ukončil profesionální kariéru, a na marodce zůstává do zimy Jakub Hora. Příchodů bylo víc – Rezek , Haljeta, Gebert, Suchan, Trubač. Jenomže první dva dorazili za minimální peníze a ostatní na Stínadlech hostují, v případě Trubače navíc bez opce.

„Skláři“ si zkrátka nemohou na přestupovém trhu moc vyskakovat a omezeným finančním prostředkům přizpůsobují přestupovou politiku. Proto je na místě otázka: zatlačí trenér Daniel Šmejkal na šéfa klubu Pavla Šedlbauera, aby povolil kohoutek na vyhlédnuté posily?

„Myslím, že určitě!“ usmál se kouč.

Okamžitě byl ale zchlazen Šedlbauerovou odpovědí, že to jednoduše není možné. „Sezonu máme finančně zajištěnou, ale čekal jsem, že dokážeme sehnat víc sponzorů. Takže pokud někde seženeme peníze, tak je uvolním. Navýšení prostředků od AGC (majitele klubu) není možné. Jsem především rád, že je dokážeme držet na úrovni, na jaké jsou,“ omlouval se.

Oproti tomu vypadá mohutné posilování Sparty a Slavie, uchazečů o mistrovský titul, jako sci-fi. Vždyť Letenští jenom za Tala Ben Chaima zaplatili 76 milionů korun! Teplický rozpočet se pohybuje mezi 70 až 80 miliony... „Oba kluby jsou finančně nedostižné. Ani nemáme cestu, jak se k nim přiblížit,“ žasne Šedlbauer.

Zato Šmejkalovi nezbývá než čekat, jestli přestupový trh nabídne možnosti, které budou pro Teplice reálné a akceptovatelné. Monitorovat bude zejména situaci u pražských „S“, kde se očekává zúžení kádru.

„Momentálně žádná konkrétní jednání nevedeme, ale do konce přestupního období zbývá několik týdnů. Zajímá nás kvalita i perspektiva, uvidíme, co se naskytne. Kádr uzavřený nemáme, nějakého hráče bychom ještě rádi přivítali,“ přiznal Šmejkal, který chce ze všeho nejvíc posílit zejména pozice hrotového útočníka a stopera.

Událost léta v Teplicích: do nové sezony vstoupí bez Nivalda
Video se připravuje ...

Středního obránce shání z toho důvodu, že opora Aleksandar Šušnjar v zimě pláchne do Mladé Boleslavi. „Ale máme tu i talentovaného Alexe Krále, který na konci minulé sezony podal kvalitní výkony a byl součástí úspěšné reprezentace U19 na mistrovství Evropy. Velkou měrou zasáhne už do podzimní části,“ odtajnil část plánů teplický kouč.

Připravený musí být totiž i na variantu, že se „žlutomodrým“ již nepodaří v tomto okně nikoho zrealizovat.

„Přesto nemůžeme říct nic jiného, než že chceme navázat na výsledky z minulé sezony. Chceme bojovat o poháry,“ stanovil jednoznačný cíl Šedlbauer. „Věříme, že tým máme sestavený dobře a že můžeme být úspěšní. O ten náš sen, kterým jsou evropské poháry, se znovu pokusíme,“ ujistil Šmejkal.

Severočeši zahájí ligovou soutěž v sobotu na hřišti mistrovské Slavie.

FOTBALOVÉ PŘESTUPY SLEDUJTE ZDE

TOP 5 gólů Teplic v sezoně: Patička proti Slavii i Horův volej k tyči
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud