28. července 2017 • 04:20

PĚT důvodů, proč sledovat ligu! Posily za stamiliony, návrat Vrby i Baníku

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaké jsou hlavní taháky před startem české fotbalové HET ligy?Jaké jsou hlavní taháky před startem české fotbalové HET ligy?FOTO: Koláž iSport.cz

    Dnešním utkáním Zbrojovky s Baníkem vypukne fotbalová válka o prestiž a miliony. HET liga vstupuje do nové sezony, ve které se mohou fanoušci těšit na souboj hvězdných posil za stamiliony a také bitvy českých trenérů se zahraničním koučem Sparty. Podívejte se na pět taháků následujícího ročníku české nejvyšší fotbalové soutěže. A pozor, všechny přímé přenosy z HET ligy v HD kvalitě můžete sledovat pouze na webu iSport.cz, buďte s námi u toho!

    Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

  • Bitva o Ligu mistrů

    Český mistr se může v příští sezoně těšit na Ligu mistrů a evropské gigantyFoto Reuters

    Největší adepti na titul mají o motivaci postaráno. Mistrovská trofej zajistí nejen vládu nad českým fotbalem, ale také účast v Lize mistrů a finanční injekci přes 350 milionů korun. Tím by se tak vrátily letní investice pražské Spartě a příjemně by zaplnila kasu také Slavia, která se nebála utrácet.

    Naposledy se o přímý postup do Ligy mistrů bojovalo před třinácti lety, kdy sezonu 2004/2005 ovládla pražská Sparta. Bude se historie opakovat, nebo zůstane titul v Edenu? Do mistrovské tahanice se ovšem bude chtít zapojit také Plzeň, a kdo ví, zda se nenajde jiný černý kůň.

    Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

  • Hvězdné posily za stamiliony

    Nejzajímavější posily: balík za Ben Chaima, retro Kolář i Ekpai do Zlína
    Video se připravuje ...

    To tady ještě nebylo! Největší favorité ligy myslí útok na titul vážně a hovoří o tom i letní nákupy, díky kterým se mohou fanoušci těšit na hvězdné posily. Jen pražská „S“ společně s Plzní utratila za nové posily přes půl miliardy korun. Do HET ligy tak míří borci se zkušenostmi z Evropy, evropských pohárů i vrcholových reprezentačních turnajů.

    Sparta vsadila na italského trenéra Andreu Stramaccioniho, zaplatila historicky nejvyšší přestupovou částku za Izraelce Tal Ben Chaima a přivedla i Marca Janka, Ria Mavubu, Georgese Mandjecka či Semiha Kayu. V Edenu si pro změnu vyhlédli portugalského technika Dannyho, z německého Augsburgu získali Halila Altintopa a svému největšímu rivalovi vyfoukli Jakuba Jugase ze Zlína.

    Pozadu nebude chtít zůstat ani Plzeň, která vsadila na český rybník a z Letné přetáhla Aleše Čermáka, přivedla brněnského útočníka Jakuba Řezníčka a může se spolehnout i na Milana Havla z Bohemians.

  • Baník hlásí návrat s Barošem v čele

    Milan Baroš se opět vrátil do Baníku!Foto Twitter.com /@fcbanikostrava

    Česká nejvyšší soutěž nepřivítala pouze nové zahraniční tváře, ale také tradiční značku. Po jedné sezoně ve druhé lize se mezi smetánku vrací ostravský Baník, který pod novým trenérem Radimem Kučerou pomýšlí na pohodovou záchranu a postupný návrat na vrchol.

    HET liga tak opět uvidí vypjaté souboje se Spartou a Slavií i tradiční bitvy s Brnem. Právě proti němu Baník svou novou éru odstartuje a pomoci by mu měl i patriot Milan Baroš , jenž oblékne dres Baníku po více než dvou letech. Ty strávil v Mladé Boleslavi a Liberci, odkud se do Slezska vrátil. Podaří se rodákovi z Vigantic nastartovat vzestup Ostravanů?

  • Comeback Pavla Vrby, vrátí do Plzně titul?

    Pavel Vrba se vrací do Plzně! Získá s ní další titul?Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Do boje o titul se bude chtít tradičně zapojit také Plzeň. Ta na rozdíl od pražských rivalů nevyplácela horentní sumy za posily, ale vsadila na zajímavé tváře z ligy a hlavně ověřenou cestu s  Pavlem Vrbou . Bývalý reprezentační trenér se na západ Čech vrací po necelých třech letech u reprezentace a v ruské Machačkale.

    Viktoriáni věří, že jim pomůže vrátit titul na západ Čech a pomoci by k tomu měla parta kolem dalšího navrátilce Daniela Koláře . O restart se pokusí záložník Aleš Čermák a obranu vyztužil žádaný Milan Havel z Bohemians. Teď už záleží pouze na 53letém stratégovi, zda se mu podaří namíchat mistrovský koktejl.

  • Sázka na Itala! Stramaccioni jde proti Čechům

    Trenér Sparty Andrea Stramaccioni jde proti české školeFoto Pavel Mazáč / Sport

    Zůstat u českých trenérů, nebo vsadit na cizince? Sparta se vydala druhou cestou, když získala italského trenéra Andreu Stramaccioniho. Bývalý kouč Interu, Udinese a Panathinaikosu má vrátit na Letnou mistrovský titul a tím dostat Spartu zpět do Ligy mistrů. Od vedení Letenských dostal volnou ruku při výběru posil, za které utratil přibližně 350 milionů korun.

    Česká liga se tak může těšit na souboj italské školy a českých trenérů. Ti v anketě deníku Sport přiznali, že souboj se zahraničním odborníkem prestižněji neberou, ale na zápasy se Spartou se těší. A těšit se mohou i diváci, které čekají souboje hvězd ze zahraničí i české ligy.

    Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.cz Přímé přenosy a sestřihy z HET ligy sledujte v HD kvalitě pouze na webu iSport.czFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud