Jonáš Bartoš
30. července 2017 • 04:15

Rozjetý Krmenčík. Střílel i nahrával, sudímu se omlouval za simulaci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na startu sezony je v náramné formě. Michael Krmenčík splácí důvěru trenéra Pavla Vrby a v duelu s Duklou byl hlavním aktérem západočeského gólostroje (4:0). V prvním poločase jednu branku dal, ve dvou dalších měl prsty a stal se jedním z mužů zápasu. Skvělý výkon mu kazí zbytečná simulace. Krmenčík se po teatrálním pádu ve vápně v prvním poločase sudímu Příhodovi okamžitě omlouval, ten mu ale správně udělil žlutou kartu.



Plzeň se po úvodní desetiminutovce rychle probrala a pak rozjela vlastní velkou show. Za první poločas nastřílela Dukle čtyři branky, ve třech z nich měl prsty útočník Michael Krmečník. 24letý reprezentant nabral v úvodu sezony parádní formu, proti klubu, kde dvě sezony hostoval, ho bylo plné hřiště.

V 16. minutě, kdy už Plzeň po hlavičce Lukáše Hejdy vedla 1:0, si v plné rychlosti obhodil stopera Martina Jiránka, pláchl až do vápna a přesně našel naběhnutého Hrošovského . Západočeský kapitán uklidil balon do odkryté brány a zvýšil na 2:0 pro domácí.

Plzeň - Dukla: Krmenčík přihrál Hrošovskému před prázdnou bránu a je to 2:0
Video se připravuje ...

O deset minut později přišla chvíle, na kterou Krmenčík nemůže být pyšný. Ve vápně si obhazoval Kušníra, bez větší příčiny se najednou skácel na zem a zkoušel si vynutit penaltu. Ihned si uvědomil, že to přehnal. Sudímu Příhodovi se na dálku omlouval a zdvihl palec nahoru na znamení, že hlavní arbitr udělal dobře, když penaltu nepískl.

Plzeň - Dukla: Krmenčík upadl ve vápně, omluvil se, ale kartu dostal
Video se připravuje ...

Příhoda ale Krmenčíkovo divadlo po zásluze ocenil žlutou za simulování, Pavel Vrba se v tu chvíli na lavičce pěkně vztekal. Důrazný forvard může být teoreticky na základě videa dodatečně potrestán až dvouzápasovým trestem, pokud se disciplinární komisi jeho přihraný pád nebude líbit.

„Nehrál špatný zápas, ale pomohli jsme mu sami. O tom filmování nevím,“ uvedl po utkání stoper Dukly Martin Jiránek .

V dalším průběhu utkání Krmenčík ukázal, proč je momentálně Vrbovým útočníkem číslo jedna. Ve 33. minutě mu dlouhý balon do vápna přesně sklepl Milan Havel a plzeňský kanonýr levačkou mířil přesně - 3:0 pro domácí. O devět minut později si na soupeřově polovině zpracoval dlouhý balon, přesně uvolnil na pravé straně rozběhnutého Jana Kopice, ten zpětnou přihrávkou našel volného Tomáše Hořavu a plzeňský záložník udeřil počtvrté.

Plzeň - Dukla: To je válec! Krmenčík napálil míč do brány od břevna a Plzeň vede 3:0
Video se připravuje ...

Ve druhém poločase už toho moc nestihl. V 58. minutě měl odpracováno, za ohromného aplausu zaplněného stadionu přepustil místo Jakubu Řezníčkovi, aby šetřil síly na důležitou středeční odvetu 3. předkola Ligy mistrů proti rumunské FCSB.

Trenér Vrba přitom na začátku letní přípravy připustil, že na Krmenčíka byly nějaké nabídky a není jasné, zda v Plzni vydrží. To ale momentálně neplatí, vedení Viktorie zatím svého důležitého muže týmu nikam nepustí.

„Musím poděkovat vedení, že se tak rozhodlo a podrželo ho v Plzni. Je to správný krok, znamená pro nás velkou sílu. Doufám, že v Plzni ještě ukáže svou kvalitu a odvede výkony, které ho posunou třeba i do jiného zahraničního klubu. Budu rád, když tady ještě chvilku vydrží,“ chválil svého svěřence po utkání s Duklou Vrba.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud