Jakub Konečný
7. srpna 2017 • 12:00

Sparta potvrdila Biabianyho příchod z Interu. Jde na hostování s opcí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až dnes Sparta vyrazí do Mladé Boleslavi pro první výhru v sezoně, kterou tým i trenér Andrea Stramaccioni náramně potřebují, bude na palubě klubového autobusu už i Jonathan Biabiany. Hostování rychlého Francouze z milánského Interu se totiž již stihlo formálně uzavřít, a proto existuje velká šance, že do zápasu zasáhne. Sparta Biabianyho příchod potvrdila na oficiálním webu, bude oblékat dres s číslem 77.



Je to paradox. Byť Jonathan Biabiany figuroval v plánech Andrey Stramaccioniho od samého počátku, dorazí až jako posila číslo jedenáct ve chvíli, když už ambiciózní klub vypadl z Evropské ligy a zbývají mu pouze domácí ligová a pohárová soutěž.

„Trenér je o něm absolutně přesvědčený. Bylo to první jméno, které hned na začátku řekl, že chce. A když se otevřela šance mít ho na hostování, na jeho získání hodně tlačil,“ sdělil deníku Sport zdroj blízký vedení letenského klubu.

„Za trenérem Stramaccionim jsem samozřejmě přišel rád, ale i do Sparty samotné, kterou znám jako velký tým. Je to pro mě velká výzva,“ řekl Biabiany pro sparta.cz

První pokus o Biabianyho příchod do Prahy na začátku června nevyšel, teď už ano. „Jednání začala v červnu, kdy mi volal trenér, ale potřeboval jsem si to ještě nějaký čas rozmyslet. Chtěl jsem se zachovat seriózně ke svému týmu a musel jsem myslet i na rodinu, protože mám těhotnou manželku,“ potvrdil devětadvacetiletý záložník.

Francouz přichází na roční hostování, které se automaticky změní v přestup za 104 miliony korun v případě postupu Sparty do Ligy mistrů. O jeho roční plat ve výši 44 milionů korun čistého se zatím podělí oba kluby.

„Doufám, že mě spoluhráči co nejdřív uvedou do herního systému a do hry samotné. Máme spolu jediný cíl a já doufám, že ho společně dosáhneme,“ dodal bez toho, aby cíl konkretizoval. Sparta teď každopádně bere jedině ligový titul.

Nastoupí Biabiany na pravém křídle?

Rodák z Paříže je v Praze už od středy, a když se v pátek zapojil poprvé do tréninku s týmem, zanechal výborný dojem a potvrdil, že je poté, co absolvoval s Interem dvě soustředění, připraven k okamžitému použití.

Biabiany nastoupí pravděpodobně na pravém křídle s úkolem pomoci Spartě získat první vítězství v novém ročníku, které ostře sledovaný tým už nutně potřebuje. Po šokujícím vyřazení z Evropské ligy Crvenou Zvezdou Bělehrad a domácím zaváhání v HET lize s Bohemians (1:1) by další ztráta znamenala vážnou komplikaci – a hráči si toho jsou velmi dobře vědomi.

„Už bychom měli dokázat, že tady je Sparta a jet do Boleslavi prostě s tím, že vyhrajeme a konečně se nastartujeme, zatím je to takové plácání o ničem. Je třeba už zabrat, aby nám neujel vlak,“ prohlásil pro klubovou televizi kapitán David Lafata.

Jak by mohla Sparta nastoupit v Boleslavi

Dúbravka

Karavajev, Mareček, Štetina, M. Kadlec

Mandjeck, Frýdek

Biabiany, Plavšič, Ben Chaim

Lafata

Další zajímavosti před pondělní dohrávkou mezi Spartou a Mladou Boleslaví + podrobné zpravodajství z 2. kola HET ligy najdete v pondělním vydání deníku Sport.

Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE>>>

Titulní strana pondělního vydání deníku SportFoto sport

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Bohemians 1:1. Hosté srovnali v závěru, hrál Rosický
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud