8. srpna 2017 • 05:00

Hvězdný úvod posily Sparty: Biabiany asistoval, schytal direkt i padl únavou

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
  • Jonathan Biabiany má za sebou vydařenou premiéru v dresu SpartyJonathan Biabiany má za sebou vydařenou premiéru v dresu SpartyFOTO: Koláž iSport.cz

    Přišel, viděl a neztratil se. Francouzský záložník Jonathan Biabiany se po svém pátečním příletu do Prahy připojil k týmu, v pondělí byl oficiálně představen jako nová posila Sparty a odpoledne už nechyběl v její základní sestavě na hřišti Mladé Boleslavi (0:1). Ačkoliv utkání vinou únavy nedohrál, proti Středočechům byl vidět a měl prsty v momentu, který rozhodl o sparťanské výhře. Podívejte se na nejvýraznější momenty Biabianyho premiéry v rudém dresu.

  • 14. minuta - neproměněná šance

    Mladá Boleslav - Sparta: Biabiany v tutovce! Francouze ale vychytal Vejmola
    Video se připravuje ...

    V úvodních minutách pokazil pár přihrávek a občas se nepohodl se svými novými spoluhráči, ale postupem času se Jonathan Biabiany do zápasu dostal a už po čtrnácti minutách mohl poslat svůj tým do vedení.

    Francouzskou posilu našel parádním pasem z vlastní poloviny Lukáš Štetina, hráč hostující z Interu Milán si na hranici velkého vápna zpracoval míč hrudí a ke snovému úvodu mu chybělo jen lepší zakončení. Biabiany netrefil míč podle představ a Luděk Vejmola ho vyrazil na rohový kop.

  • 26. minuta - žlutý faul Stronatiho

    Mladá Boleslav - Sparta: Stronati sestřelil Biabianyho, dostal žlutou
    Video se připravuje ...

    Rychlý a technický Francouz dělal obráncům Mladé Boleslavi potíže a stoper Patrizio Stronati musel v průběhu 26. minuty zatáhnout za ruční brzdu. Na polovině hřiště napadal mrštného záložníka, který si rychle posunul míč a došel si pro faul. Sudí Jan Jílek následně neváhal a českého obránce zaslouženě potrestal žlutou kartou.

  • 28. minuta - pas na Lafatu

    Mladá Boleslav - Sparta: Biabiany má asistenci, Lafata dal hlavou Spartě vedení 1:0
    Video se připravuje ...

    O dvě minuty později už Jonathana Biabianyho nikdo nezastavil a byl z toho klíčový moment utkání. Tentokrát to parádním pasem do běhu načal Michal Sáček, jehož vysoký míč francouzský křídelník doběhl a z pravé strany velkého vápna ho poslal do jeho středu, kde nabíhal nachystaný David Lafata . Kanonýr Sparty se přesnou hlavičkou nemýlil a čerstvá posila Sparty se hned podepsala pod její první výhru v aktuální sezoně.

  • 40. minuta - parádní pobídka pro Frýdka

    Mladá Boleslav - Sparta: Biabiany přenesl míč na Frýdka, jeho slabou střelu lapil Vejmola
    Video se připravuje ...

    Jonathan Biabiany už při své premiéře potvrdil, že si s míčem rozumí a bylo to znát i v dalších minutách. Pět minut před koncem prvního poločasu dostal dlouhý míč, tentokrát na levé straně, před hranicí vápna si ho zpracoval a nadýchaným míčem na druhou stranu velkého vápna našel za přispění domácího obránce Martina Frýdka, který bohužel pro sparťany pálil pouze do připraveného Vejmoly.

  • 78. minuta - únava a střídání

    CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Sparta 0:1. Favorit zabral, rozhodl Lafata
    Video se připravuje ...

    Při svém debutu ve sparťanském dresu vydržel Jonathan Biabiany necelých 78 minut. Po nich gestikuloval směrem k lavičce, že potřebuje střídat a s bolestivou grimasou si sedl na hřiště. Utkání pro něj skončilo, ale naštěstí pro novou posilu by se nemělo jednat o nic vážného.

    Na křídelníkovi se tak zřejmě projevila únava a tréninkový deficit. V nedělním utkání 3. kola HET ligy na hřišti Liberce by tak neměl chybět, a pokud na svůj pondělní výkon naváže, budou s ním mít obránci Slovanu plno práce.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud