14. srpna 2017 • 13:11

Berbr a Mlsna došli ke kompromisu. Náklady na soustředění si rozdělí FAČR a sudí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová asociace ČR dosáhla dohody s komisí rozhodčích ve sporu o hrazení nákladů za zimní soustředění v Portugalsku. Část pokryje asociace a část doplatí sudí. FAČR to uvedla v prohlášení po dnešním jednání místopředsedy Romana Berbra s místopředsedou komise rozhodčích Petrem Mlsnou.



"Ve věci jsme s Petrem Mlsnou dospěli k určitému kompromisu a nyní budeme čekat na postoj rozhodčích samotných. Učinili jsme dohodu ve smyslu, že určitou část nákladů pokryje asociace a určitou pak právě rozhodčí. Osobně věřím, že se vše v dohledné době uzavře," uvedl Berbr.

"Našli jsme konstruktivní řešení, aby celá záležitost mohla být definitivně vyřešena," dodal Mlsna.

V červenci si komise sudích postěžovala, že FAČR nečekaně rozeslala ligovým rozhodčím faktury na dodatečné uhrazení nákladů na zimní soustředění v Portugalsku v řádu desetitisíců korun. Sudí nabádala k tomu, aby faktury neplatili, a postup asociace tehdy označila za ekonomický nátlak na rozhodčí.

FAČR to však odmítla s tím, že jde o důsledek řešení ekonomické krize, se kterou se fotbal potýká kvůli neobdržení dotací z ministerstva školství.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud