15. srpna 2017 • 17:14

Bolka odsoudili za jízdu v opilosti. Plzeň ho potrestala, zaplatí milion!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počet průšvihářů v kádru fotbalové Plzně se opět zvýšil. Brankář Petr Bolek byl odsouzen v Ostravě za jízdu pod vlivem alkoholu. Tři roky nesmí řídit a navíc dostal pokutu 150 tisíc korun. Potvrdil to mluvčí soudu Lukáš Delong s tím, že rozsudek ještě není pravomocný. Od vedení klubu, které o jeho prohřešku do dneška nevědělo, dostal nespecifikovaný tvrdý trest. Podle informací Sportu musí Bolek zaplatit pokutu ve výši pěti měsíčních platů, což je přibližně milion korun.



Bolka zastavila policejní hlídka v jeho rodné Ostravě při běžné silniční kontrole v noci na 7. července a při dechové zkoušce se ukázalo, že před jízdou pil alkohol. "Přístroj naměřil hodnotu 2,26 promile alkoholu," uvedl Delong. Dodal, že jízdu v opilosti potvrdila i opakovaná kontrola.

Případem se začal zabývat Okresní soud v Ostravě, který koncem července rozhodl trestním příkazem. "Sportovec si vyslechl tříletý zákaz činnosti. Po tuto dobu nesmí tedy řídit. Navíc mu soud udělil i peněžitý trest 150 tisíc korun," řekl mluvčí.

Plzeň informace o Bolkově provinění zaskočila, později vydala prohlášení, v němž brankářovo chování odsoudila. „Hráč se dopustil vážného prohřešku, který nemíníme tolerovat. Za své jednání byl ihned tvrdě potrestán v rámci klubových možností a pravomocí. Byla mu udělena velmi vysoká pokuta a provedena další interní opatření,“ uvedl generální manažer Adolf Šádek.

Bolek se prohřešku dopustil během osobního volna. „Na tom ale nic nemění. Pro všechny členy Viktorie Plzeň platí jasná pravidla, jak se mají chovat a reprezentovat klub navenek. To bylo nyní hrubě porušeno a vrhá to stín na celý klub v očích fanoušků, partnerů i široké veřejnosti. Mohu ubezpečit, že toto rozhodně tolerovat nebudeme a klubový trest je tvrdý,“ zdůraznil Šádek.

Také Bolek přiznal, že si uvědomuje své selhání. „Udělal jsem obrovskou chybu, za níž se chci všem omluvit. Mrzí mě, že jsem zklamal naše fanoušky a uvědomuji si, že jsem svým jednáním uškodil celému klubu v době, kdy ho čekají velmi důležité zápasy v pohárové Evropě,“ uvedl.

Třiatřicetiletý brankář, který ve Viktorii působí už od roku 2012, není prvním hráčem Plzně, který má kvůli řízení v opilosti problémy. Jedna z opor Viktorie David Limberský s alkoholem v krvi měl dokonce nehodu v Praze na Smíchově a následně se pokusil utéct před policií. pozornost na sebe strhl i následnou provokativní gólovou oslavou, když předstíral otáčení volantem. Od vedení Plzně poté bývalý reprezentant dostal nejvyšší pokutu v historii klubu a přišel o kapitánskou pásku.

Jedna z letních posil Plzně Aleš Čermák měl zase vážnou nehodu po posledním utkání v minulé sezoně, které odehrál ještě v dresu Sparty, po níž musel dokonce do nemocnice. Také on byl při ní opilý.

Za jak dlouho vyprchá jedno pivo? Poradíme, kdy můžete usednout za volant - čtěte ZDE »

David Limberský při plzeňských oslavách za volantem autobusu, kterým fotbalisté mířili na náměstí
David Limberský při plzeňských oslavách za volantem autobusu, kterým fotbalisté mířili na náměstí

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud