19. srpna 2017 • 05:00

Návrat sparťanských marodů: Hovorka hned jako šéf, Costa tvrdil i tvořil

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • David Hovorka po své vítězné premiéře v lize za SpartuDavid Hovorka po své vítězné premiéře v lize za SpartuFOTO: Jaroslav Legner (Sport)

    První domácí výhra pod novým trenérem a navíc se třemi uzdravenými marody v základní sestavě. Sparťanští fanoušci si mohli v pátek večer po zápase se Slováckem (1:0) mnout ruce. Do defenzivy zapadli obránci David Hovorka s Costou a v základní sestavě byl poprvé v této ligové sezoně také Josef Šural. Jak si vedli?

  • David Hovorka

    CELÝ SESTŘIH: Sparta – Slovácko 1:0. Lafata dal gól, další mu vzal mylný ofsajd
    Video se připravuje ...

    Poslední soutěžní zápas: 3. listopadu 2016 proti Fiorentině za Liberec

    Sparťanský odchovanec se sice dočkal debutu v prvním týmu až ve 24 letech, ale rozhodně ho zvládl s grácií. Po dlouhé pauze vynucené zraněním kolene si Hovorka v týdnu vyzkoušel 60 minut za juniorský tým, v pátek už však stál v základní sestavě proti Slovácku. A rozhodně nezklamal. Po boku Lukáše Marečka byl neústupný v soubojích, vyhrával obranné hlavičky a nebál se ani vyvézt míč a konstruktivně jej rozehrát. Velkým plusem je jeho organizace hry. Několikrát totiž dirigoval své spoluhráče, kde mají stát a jak se posouvat. Po zápase si pořádně oddychl a radostně se objal s parťákem Marečkem.

  • Costa

    Costa se proti Slovácku po dlouhém zranění vrátil do sestavy SpartyFoto ČTK

    Poslední soutěžní zápas: 26. února 2017 proti Jablonci

    Jak si ho fanoušci pamatují, tak se i vrátil. Neúnavný a především neústupný. Kromě toho, že několikrát zajímavě zakombinoval s Talem Ben Chaimem a předložil nebezpečný centr pro Josefa Šurala, předvedl i několik ostrých zákroků. Některé z nich byly na hraně karetního trestu, ale reprezentant Zimbabwe napomenutí unikl. Pro Spartu je jeho návrat velmi dobrou zprávou. Dříč a rváč jeho typu týmu scházel.

  • Josef Šural

    Sparta - Slovácko: Na Costův centr o kousek nedosáhl Šural
    Video se připravuje ...

    Poslední  zápas v základní sestavě Sparty: 20. července 2017 proti Arnhemu

    Nastoupil v útoku s Davidem Lafatou, ale jejich spolupráce místy vázla. Občas byl daleko sparťanský kapitán, když mu Šural sklepl balon, nebo naopak. Velkou šanci měl ve 12. minutě, kdy krásnou kombinační akci zakončil prudkou střelou. Tu však tečoval hostující Hoffman a Sparta měla pouze roh. V 36. minutě jej přízemním centrem na hranici malého vápna vyzval Costa, ale sparťanský ofenzivní univerzál na přihrávku nedosáhl.

    Jeden z malých fanoušků na stadionu Sparty chtěl po Davidu Lafatovi jeho dres, až skončí utkání
    Jeden z malých fanoušků na stadionu Sparty chtěl po Davidu Lafatovi jeho dres, až skončí utkání

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud