Petr Adam
20. srpna 2017 • 04:59

Stav Slavie před odvetou LM: Ngadeu jako stoper vyčníval, chybí ale góly

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
  • Slávistická děkovačka po zápase s BohemiansSlávistická děkovačka po zápase s BohemiansFOTO: Jaroslav Legner (Sport)

    Chtěli udržet kontakt s vedoucí Plzní, ale také rozložili síly před klíčovým duelem o postup do Ligu mistrů. U fotbalistů Slavie se také v ligovém derby na půdě Bohemians (0:0) projevila bolest, která je trápí už od startu sezony. V jakém stavu je obhájce titulu před středeční odvetou s APOELem Nikósie, v níž musí dohánět dvoubrankovou ztrátu z prvního duelu (0:2)?

  • Kde jsou góly?

    Halil Altintop dal z penalty první branku v sešívaném dresuFoto Michal Beránek (Sport)

    Nelze začít jinak. Nedostatek gólů je zatím největším slávistickým trápením v lize. Ve čtyřech kolech vstřelila v HET lize jen tři, útočná stavidla jsou přiskřípnutá. Největší křeč je patrná v bezprostředním prostoru před brankou soupeře. To dokumentuje třeba šance ze samého úvodu utkání na Bohemians.

    „Bohužel tam došlo k vlastnímu nedorozumění. Sýkora a Mešanovič se srazili,“ podotkl trenér Slavie Jaroslav Šilhavý . Časté změny v sestavě by nevnímal jako hlavní příčinu slabé produktivity. „Rotujeme sestavou a nesedne si to tak rychle, kvalitu v koncovce by to však nemělo ovlivnit. Zatím se nám to nepodařilo sladit,“ tvrdil Šilhavý.

  • Dannyho návrat je velmi pravděpodobný

    Trefa! Danny se raduje z prvního ligového gólu za Slavii.Foto Dominik Bakeš (Sport)

    Další problém je nejspíš vyřešený. Záložník Danny by na rozdíl od prvního zápasu s APOELem neměl v sestavě Slavie chybět. V prvním zápase se klíčového záložníka trenérský štáb rozhodl šetřit z preventivních důvodů, na soupisce se neobjevil ani při zápase s Bohemians. „Danny na 99 procent ve středu nastoupí,“ nebál se ohlásit Šilhavý. Naopak u stopera Simona Deliho tak optimistická prognóza není…

  • Ngadeu se chytnul na stoperovi

    Michael Ngadeu zasahuje v zápase s NiceFoto Barbora Reichová (Sport)

    Pro Slavii by Deliho absence nemusela být klíčovým problémem. Na postu stopera se totiž předvedl ve velké parádě Michael Ngadeu. Mistr Afriky s Kamerunem ve fyzicky namáhavém duelu v Ďolíčku prezentoval sebevědomým a jistým výkonem. „Je to profík a v podstatě stoper, i když se pak posunul do zálohy. Pořád na sobě pracuje a jde nahoru, takže spokojenost,“ hlásil Šilhavý.

  • 30 kol bez porážky

    Mick van Buren (uprostřed) byl ústřední postavou slávistické výhry nad NiceFoto Barbora Reichová (Sport)

    Ačkoliv Slavia podruhé v sezoně ztratila body, přesto završila obdivuhodnou sérii. 30 kol v řadě nepoznala v lize porážku, naposledy skončila s prázdnou loni 28. srpna po utkání v Plzni (1:3). Poté v Edenu skončil trenér Dušan Uhrin a začala Šilhavého éra, v níž porážky z české nejvyšší soutěže chybí.

    Kouč Slavie by si před soubojem proti APOELu přál plný bodový zisk. „Když se vyhraje, nálada do práce je lepší. Ale někdy když se člověku něco nepodaří, další zápas o to víc bojuje,“ věřil trenér Slavie.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud