Radek Špryňar
22. srpna 2017 • 20:20

Čermák už okouzlil Vrbu. Četl jsem, že nehrál, tak dostal šanci, řekl kouč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho byl připoután na řetězu, plnohodnotná porce fotbalu mu byla z různých příčin upřena. A když byl konečně vypuštěn na trávník v základní sestavě, odehrál znamenitou partii. Aleš Čermák patřil mezi nejaktivnější hráče Plzně. Po utkání v Jihlavě měl pro něj slova chvály také trenér Pavel Vrba.



Záložník s vysokou herní inteligencí, pracující na velkém prostoru, ceněný pro své dirigentské schopnosti a předpoklady stoprocentně plnit úkoly na různých místech v sestavě. „Je to mladý perspektivní hráč, budoucnost Plzně. Doufám, že to potvrdí,“ vysypal ze sebe před sezonou kouč Viktorie.

S Čermákovým zasazením do základní sestavy ale dlouho otálel. I když byl dvaadvacetiletý kreativec podle trenérových slov po vážné dopravní nehodě už delší dobu připravený, první opravdovou příležitost dostal až ve čtvrtém kole HET ligy.

Jak se předvedl? Sebevědomě, jistě. Absence herní praxe na něm nebyla vůbec znát. Utkání začal na místě klasické desítky, po stažení Diega Živuliče se posunul středovou řadou níže. Obě role zvládl s noblesou. Často byl u míče, nebyl líný na krok, neustále se nabízel, míče přesně distribuoval do krajních prostorů, nebo se zkoušel prosadit individuálně.

Třikrát se objevil ve slušné střelecké pozici, ale ani jednou nedokázal přesně zakončit. Na znamení nezdaru pokaždé schoval ruce do dlaní. Když deset minut před koncem utkání přepustil místo Tomáši Hořavovi, kouč ho uznale poplácal po zádech.

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Plzeň 1:2. Obrat v nastavení zařídil Bakoš
Video se připravuje ...

„Hrál velice dobře. Nejprve byl v roli podhrotového hráče, pak se posunul níž. Na obou místech ale odehrál dobré utkání. Četl jsem, že nedostává příležitost. Tak ji konečně dostal, hrál dobře,“ dostalo se mu pochvaly od Vrby .

Jak by mohlo vypadat zatížení bývalého kapitána reprezentační jednadvacítky v příštích týdnech? V pozici podhrotového hráče je jedničkou zkušený Daniel Kolář . Je velkým předpokladem, že Vrba na Čermáka vsadí i odvetě play off Evropské ligy na půdě kyperské Larnaky. Už jenom proto, že Koláře v Jihlavě šetřil a ani za nepříznivého stavu ho nezvedl z lavičky.

Okno se ale otevírá pro spolupráci s Patrikem Hrošovským . Na Vysočině si Vrba vyzkoušel, že tohle spojení může bez problémů fungovat. Navíc utkání příliš nevyšlo Diegu Živuličovi, který se ze hřiště poroučel už před koncem prvního poločasu.

Na Čermáka tak možná ve čtvrtek čeká další příležitost v základní sestavě. Za představení v Jihlavě by byla jeho nominace pochopitelným krokem.

Plzeň - Olomouc: Čermák je ve hře – nastoupil na hřiště místo Zemana
Video se připravuje ...

Plzeňský Aleš Čermák sleduje snahu Michaela Krmenčíka protlačit míč přes Petra Tlustého z Jihlavvy
Plzeňský Aleš Čermák sleduje snahu Michaela Krmenčíka protlačit míč přes Petra Tlustého z Jihlavvy

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud