Tomáš Podvín
22. srpna 2017 • 14:48

Nervozita ve Slavii? Tréňa je klidný, řekl Hušbauer. Hraješ, smál se Šilhavý

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeká je velký zápas o velký sen. Slavia ve středu přivítá na domácí půdě APOEL (od 20:45, vysílá O2 TV Sport) a pokusí se odčinit porážku 0:2 z úvodního zápasu. Motivace je obrovská. Postup do Ligy mistrů. „Je to možná největší zápas podzimu,“ připustil trenér Jaroslav Šilhavý. Cloumá s ním proto nervozita? „Věřím, že to na mě hráči nepoznají,“ tvrdil zkušený kouč. To potvrdil ve vtipném duchu na tiskové konferenci záložník Josef Hušbauer.



Slavia hraje o hodně, to každý ví. Ve hře je vysněná Liga mistrů a s ní spojená obrovská prestiž i stovky milionů korun. Fanoušci zápas s APOELem dlouho řeší, ligový duel na půdě Bohemians šel trochu stranou. Trenér Jaroslav Šilhavý kvůli tomu ale není víc nervózní, než jindy.

„Prášky neberu, alkohol taky nepiju. Zvládám to,“ usmál se Šilhavý. „I když jsem před každým zápasem nervózní, hráči by to neměli vidět. Věřím, že to na ně nijak nepřenáším,“ pokračoval kouč.

A tak přišla logická otázka. Jestli to tak hráči opravdu cítí, mohl odhalit vedle Šilhavého sedící záložník Josef Hušbauer. „Ano, potvrzuji. Tréňa je úplně klidný,“ vypálil pohotově. „Hraješ,“ smál se hned Šilhavý. „A možná budeš i kapitán,“ dodal v dobrém rozmaru.

Šilhavý a Hušbauer vtipkovali na tiskovce. "Tréňa je klidný." - "Možná budeš kapitán."
Video se připravuje ...

Tisková konference Slavie před zápasem s APOELem tak končila ve velmi dobré náladě. Ostatně Šilhavý si pochybnosti nepřipouští. „Není to tak, že by se hráči klepali, jestli dají ze šance gól, nebo ne. Výsledek 0:2 se dá dohnat. Věřím, že to dokážeme,“ tvrdil pětapadesátiletý trenér.

Stejně to cítil Hušbauer. „Jestli můžu mluvit za tým, tak sebedůvěru určitě máme. Věříme, že se to dá zvládnout. Pro všechny je obrovskou motivací si Ligu mistrů zahrát,“ měl jasno klíčový středopolař.

To, že si Slavia na obrat věří, dokazuje i fakt, že „sešívaní“ pod Šilhavého dohledem trénovali mimo jiné pokutové kopy. Ty by přišly na řadu v případě výhry domácích 2:0 a bezgólového prodloužení. „Penalty jsme pilovali. Pepa (Hušbauer) by byl jedním z těch, kteří by šli,“ prozradil kouč.

A není překvapením, že spoléhat budou domácí také na vyprodaný Eden a své věrné příznivce. „Věřím, že nás poženou. Naši fanoušci už dokázali, že jsou skvělí. Fandili, fandí pořád a fandit budou,“ smekl Šilhavý.

Dannyho návrat do sestavy? Kvůli takovým zápasům tady je, říká Šilhavý
Video se připravuje ...

Jarolím: Slavii bych Ligu mistrů přál, ale úplně přesvědčený o tom nejsem
Video se připravuje ...

Slávisté trénovali před středeční odvetou s APOELem
Slávisté trénovali před středeční odvetou s APOELem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud