27. srpna 2017 • 04:20

Uhrin o konci ve Slavii: Sestavil jsem mužstvo, které získalo titul

Autor: jam, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se současné vedení Slavie dostalo na podzim 2015 k moci, ponechalo jej ve funkci. Dokonce mu byla vyslovena dvouletá lhůta, během které neměl být odvolán. Přesto musel trenér Dušan Uhrin mladší od válu předčasně. Jeho nástupce Jaroslav Šilhavý „červenobílé“ probral z krize a dovedl je k senzačnímu titulu. Dotčený však současný kouč Boleslavi není. „Bude to pro mě speciální. Prožil jsem tam těžké i lehčí období,“ uvedl 49letý kouč pro deník Sport před vzájemným nedělním zápasem.



Za dva dny to bude rok, kdy byl odvolán z funkce hlavního trenéra vršovického klubu. Skončit musel Dušan Uhrin mladší po prohře 1:3 v Plzni kvůli neuspokojivým výsledkům. V neděli se Slavii postaví s Mladou Boleslaví jako soupeř.

„Těším se na to, spoustu hráčů znám a spoustu hráčů, kteří tam jsou, jsem tam přivedl. Doufám, že to bude zajímavé utkání a že si to lidí užijí,“ říká kouč a zároveň sportovní manažer Středočechů.

Ačkoliv byl ze své funkce odvolán, zášť vůči vedení Slavie nemá. Dokonce je s některými členy dosud v kontaktu.

„Nedávno jsem mluvil s Martinem Krobem (generální ředitel Slavie – pozn. aut.), občas mluvím s panem Syrovátkou (člen managementu). Mluvím i s panem  Tvrdíkem  (předseda představenstva), fandím jim v pohárech,“ říká a odmítá, že by jeho konec v klubu proběhl ve zlém. „Bylo to tak na veřejnosti brané, samozřejmě jsou tam nějaké vlivy, lidi na vás křičí. Ale já znám spoustu slávistů, mám dceru, která hraje za Slavii. Musím říct, že nikdo mi neřekne nic špatného."

Trenér Boleslavi Dušan Uhrin mladší během zápasu
Trenér Boleslavi Dušan Uhrin mladší během zápasu

Když se však ohlédné zpátky za svým působení na lavičce Slavie, připustí, že situace v klubu nebyla ideální.

„Měli jsme jisté problémy, neměli jsme tolik dobrých hráčů, chtěli odejít  Škoda , Zmrhal, chtěli jít za lepším, než jim byly vylepšeny smlouvy. Taky jsme měli krátkou přípravu a to tomu odpovídalo. V pohárech jsme narazili na velmi silné týmy mimo Tallinnu, kdy jsme to venku pokazili. Vyřadili jsme Rio Ave, to je silný tým. Porazil nás dvakrát 3:0 Anderlecht, do toho jsme hráli po třech dnech s Plzní, měli jsme tam strašně těžké období."

Zásluhy na mistrovském titulu Slavie, který s klubem po jeho konci získal Jaroslav Šilhavý, si však neubírá.

„Když se za tím dnes ohlédnu, mužstvo, které získalo titul, jsem sestavil. To tak je. Natrénovaní asi byli, neprohrávali, ale to je trenérský život.  Když se potkáme, řeknou mi pan Tvrdík i pan Syrovátka hezká slova k tomu, že jsem to dal dohromady. Samozřejmě vyhrál Jarda Šilhavý, já ne, to je samozřejmé. Nevím, co by se stalo, kdybych zůstal,“ dodává.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Slavia 0:0. Vršovické derby bez vítěze
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Liberec 0:3. Výhru Slovanu řídil Graiciar
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud