30. srpna 2017 • 23:20

Problém u Karavajeva? Sparta čeká na podpis, Rusové přestup zpochybňují

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup ruského obránce Vjačeslava Karavajeva ze Sparty do Lokomotivu Moskva se podle ruských médií komplikuje. Ačkoliv už byly oba kluby dohodnuté a chyběl pouze podpis, podle ruského sportovního komentátora Nobela Arustamjana ze všeho na poslední chvíli sešlo. Angažování dvaadvacetiletého obránce měl totiž zatrhnout trenér ruského celku Jurij Sjomin. Podle informací iSport.cz však vedení Sparty nemělo ještě ve středu večer na stole žádné oficiální zamítnutí ze strany ruského celku.



Jak informoval iSport.cz, několikadenní jednání Sparty a Lokomotivu Moskva o přestupu Vjačeslava Karavajeva za 2,5 milionu eur (65,1 milionu korun) dospělo do finiše a dovršení dohody už chybí pouze podpis smlouvy. Vše se ale mělo na poslední chvíli změnit.

Ruská média totiž převzala informaci ruského sportovního komentátora Nobela Arustamjana, podle jehož příspěvku na Twitteru zamítl příchod mladého obránce trenér druhého týmu ruské ligy Jurij Sjomin.

Spartu ale ještě do středy večer ruský klub o tomto rozhodnutí neinformoval. „Sparta považuje dohodu s Lokomotivem za platnou a žádné oficiální zamítavé stanovisko neobdržela,“ uvedl zdroj iSport.cz obeznámený s děním v letenském klubu.

Vjačeslav Karavajev byl v uplynulé sezoně nejlepším hráčem Sparty, ale italský trenér Andrea Stramaccioni začal dávat přednost Ondřeji Zahustelovi, který si podle slov trenéra Sparty lépe plní defenzivní povinnosti. I proto chtěl bývalý hráč CSKA Moskva, Jablonce či Dukly odejít.

Už v zimě se na něj poptával Spartak Moskva, který byl ve hře i tentokrát. Zájem byl také z Francie (Nantes), ale samotný hráč preferoval návrat do vlasti, aby mohl zabojovat o účast na domácím mistrovství světa v příštím roce.

V dresu Lokomotivu by se však do Česka brzy vrátil, protože moskevský klub je jedním ze soupeřů Zlína v základní skupině Evropské ligy. A právě ta je velkou komplikací, protože ruský klub by musel novou posilu dopsat do pátečního poledne, kdy má Evropská liga uzávěrku soupisek.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Titul i tažení v Evropské lize. Tak šel čas s Lukášem Váchou ve Spartě
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Karavajev u tyče dorazil Konatého přihrávku, Sparta vede 2:0
Video se připravuje ...

David Lafata a Vjačeslav Karavajev slaví gól na 2:0 v zápase Sparty s Plzní
David Lafata a Vjačeslav Karavajev slaví gól na 2:0 v zápase Sparty s Plzní

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud