10. září 2017 • 20:13

Rosický pálil za Spartu po 17 letech. Stávkující kotel gól neslavil

Autor: ČTK, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po sedmnácti letech byl v základní sestavě Sparty a téměř po sedmnácti letech se Tomáš Rosický zapsal mezi střelce. V nedělním utkání 6. kola HET ligy proti Karviné (2:0) rozvlnil síť symbolicky v 17. minutě. Letenské tribuny explodovaly nadšením, pouze sektor za brankou, kde působí kotel Sparty, neslavil. Zápas totiž pojal jako protest proti vedení klubu.



V rudém dresu od prvních minut na hřišti v soutěžním zápase? Naposledy to Tomáš Rosický poznal 1. prosince 2000 v derby se Slavií. Od té chvíle čekal na návrat do základní sestavy Sparty.

Od příchodu na Letnou v létě 2016 nebyl nikdy dostatečně fit. Za Spartu stihl odehrát pouze čtyři ligové duely a jeden v Evropské lize. A vždy jen jako náhradník celkem na 116 minut. Navíc poslední ligový duel v Brně musel kvůli nemoci vynechat.
V neděli proti Karviné už jej trenér Andrea Stramaccioni nešetřil a poslal ho do hry od začátku. Výsledek? Rosický si v 17. minutě naběhl na přihrávku Ondřeje Zahustela a otevřel skóre.

Sparťanští fanoušci byli v euforii. Na podobnou chvíli čekali od listopadu 2000, kdy se bývalý hráč Dortmundu a Arsenalu trefil proti Blšanům a rozhodl o výhře. Na vstřelený gól čekal Rosický od 1. června 2016, kdy se prosadil v dresu české reprezentace v přípravném utkání s Ruskem před EURO ve Francii.

Sparta - Karviná: Jako v pohádce! Rosický si ve vápně našel míč a Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...

Jediný, kdo si Rosického trefu po sedmnácti letech vůbec neužíval, bylo tvrdé jádro sparťanských příznivců. Ti totiž duel s Karvinou pojali jako protest proti vedení a během zápasu místo fandění používali pokřiky proti trenérovi Andreovi Stramaccionimu a generálnímu řediteli Adamovi Kotalíkovi.

Rosického a spol. to však neovlivnilo. I ve druhém poločase se 36letý záložník snažil vymýšlet kreativní přihrávky a vysouval své spoluhráče za obranu, takřka sám řídil hru Pražanů. Před derby se Slavií, které se je na programu už příští neděli, je to pro sparťanskou obec velmi dobré znamení.

Ikona letenského celku na trávníku vydržela do 86. minuty. Ve chvíli, kdy ho střídal Plavšič, stadion mohutně burácel a diváli skandovali vestoje. Tentokrát už tleskal i letenský kotel.

"Tohle jsem ještě neviděl, aby sparťanští fanoušci byli takhle nejednotní. Musím říct, že mě to hrozně mrzí. Já bych pochopil, kdyby chtěli vyjádřit to, co jim vadí, na začátku, a potom tým podpořili," uvedl po utkání Rosický.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Karviná 2:0. Rosický se trefil poprvé po návratu
Video se připravuje ...

Sparta - Karviná: Plavšič střídá Rosického, ten si užívá aplaus
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud