17. září 2017 • 17:00

Fanoušci Sparty šli v černém na derby, několik jich zadržela policie

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkým fotbalovým svátkem žila Praha celý den. Fanoušci Sparty před derby na Slavii vyrazili na tradiční pochod ke stadionu soupeře, který se obešel bez větších incidentů, i tak ale bylo několik příznivců zadrženo. Na bezpečnost v hlavním městě dohlíželo několik stovek policistů. Průběh událostí jsme sledovali ONLINE na iSport.cz.



AKTUALIZOVAT STRÁNKU

17:30 Několik fanoušků během pochodu zadržela policie, zejména kvůli přestupkovému jednání jako bylo zapalování pyrotechniky či neuposlechnutí výzvy policie. Několik zadržených je pak podezřelých z trestného činu výtržnictví.

Policie během pochodu fanoušků Sparty na derby se Slavií zadržela
Policie během pochodu fanoušků Sparty na derby se Slavií zadržela

16:55 Fanoušci Sparty dorazili k Edenu, kde je hanlivými pokřiky vítají domácí příznivci. Policisté drží oba tábory důsledně od sebe. Nyní mají hodinu čas, aby zaujali svá místa na stadionu.

16:20 Fanoušci Sparty dorazili metrem na stanici Želivského. Odtud to mají na stadion Slavie necelé dva kilometry chůze. 

15:50 K pochodu se připojují další fanoušci Sparty. Už jsou na Václavském náměstí. Nyní se přesunou metrem na stanici Želivského. Odtamtud budou pokračovat opět pěšky ke stadionu Slavie.

15:40 Na Staroměstském náměstí se fanoušci postarali o velké pozdvižení. Zatím ale vše v rámci dobrého fandění.

15:31 Na Mánesově mostě krátká pauza, fanoušci spustili pokřik Spartička je nejlepší. Pochod je blíž centru a v užších ulicích zní pokřiky ještě hlasitěji než dosud.

15:21 Pochod zaujal také turisty, kteří v hojném počtu vyhlížejí, co se děje a vše si poctivě dokumentují. Jediné negativní emoce zatím mezi fanoušky způsobuje pravidelné hlášení policie.

Slavia - Sparta: Policie upozorňuje fanoušky, že nesmějí použít pyrotechniku
Video se připravuje ...

15:15 Akci nyní monitoruje ze vzduchu i vrtulník. Fanoušků nevadí ani začínající déšť, vytrvale pokračují v pokřicích. Konvoj se už dostal na Malou Stranu.

15:10 První menší problém. Jeden z fanoušků neuposlechl pokyny policie a v davu použil dýmovnice. Pochod se na chvíli zastavil. Už došlo i na chorál namířený proti dalšímu z tradičních rivalů - Baníku Ostrava.

15:00 Pochod pokračuje bez jediného problému. Zdá se, že oproti minulému derby na Slavii jsou fanoušci Sparty natěšenější.

14:45 Pochod vyrazil od stadionu na Letné.

Slavia - Sparta: Fanoušci Sparty vyrazili na pochod od Letné
Video se připravuje ...

14:30 Policisté seskupili fanoušcky do konvoje, vše je připraveno k začátku pochodu.

14:20 Na Letné o sobě dávají fanoušci vědět. Odpálili první petardu a poprvé snad všichni začali skandovat.

14:12 Jako úplně první zazněl z davu pokřik Jude Slavie. Pochodu nedominuje rudá, ale černá barva. Přesně tak, jak se fanoušci dohodli.

14:05 Fanoušci se pomalu množí před stadionem na Letné. "Zatím těžko říct, kolik se jich sejde, jsou roztroušeni po skupinkách," hlásí reportér iSport.cz. K akci se chystá i policie, přijelo asi 30 aut.

Co se chystá? Sparťanští fanoušci mají ve 14:30 vyrazit na tradiční pochod. Fanoušci nejprve dojdou na Václavské náměstí, odkud se přesunou metrem na zastávku Želivského a zbytek trasy opět dojdou pěšky ke slávistickému stadionu.

Stadion bude pro diváky otevřen od 16:00, zápas letitých rivalů začne o dvě hodiny později. 

Policie bude dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Upozorňuje v této souvislosti na to, že jsou v okolí stadionu omezené parkovací kapacity a lidé by tak raději měli přijet městskou hromadnou dopravou. 

Statistiky před derby: Slavia drží míč a střílí, Sparta využívá pravé křídlo
Video se připravuje ...

První letošní derby sledujte na iSport.cz! První letošní derby sledujte na iSport.cz!Foto Koláž iSport.cz

PŘÍMÝ PŘENOS DERBY SLAVIA - SPARTA (NEDĚLE, 18:00) SLEDUJTE ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud