19. září 2017 • 05:00

Prázdná místa při vyprodaném derby. Šli fanoušci do kotle Slavie?

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už dva týdny dopředu bylo jasné, že na Slavii bude derby se Spartou vyprodané. Řada sedaček v Edenu při fotbalovém šlágru ale zůstala neobsazená, přestože oficiální návštěva činila 19 084 diváků. Důvod? Je možné, že někteří fanoušci nedorazili, mnohem pravděpodobnější je varianta, že se přesunuli na Tribunu Sever, tedy do kotle mistrovského týmu.



Právě na tribuně za jednou z branek se fandí nejbouřlivěji, probíhá na ní i tradiční děkovačka s hráči, kterou po výhře 2:0 nad největším rivalem řídil střelec druhého gólu Josef Hušbauer . V této části stadionu lze zápas prožít hodně intenzivně.

Nelze se divit, že je tam při mimořádných duelech převis zájmu o místa. K migraci fanoušků v Edenu pomáhá také skutečnost, že se dá po ochozech projít kolem celého stadionu vyjma rohu pro hostující fanoušky.

Pobyt na Tribuně Sever má svá specifická pravidla, panují tam jiné pořádky. „Stojí se, nikdo nesedí. Tam by se ani všichni nevešli, kdyby se sedělo,“ tvrdí Lukáš Vala, známý jako Strašák, který je lídrem Tribuny Sever.

Že byla kapacita tentokrát o několik stovek lidí překročená, lze vypozorovat z fotografií i záběrů nejhlučnější tribuny ve vršovické aréně. „U nás občas nejsou vidět schody, někdy za sebou stojí lidé, i když jsou spolu v jedné řadě. I já jsem zažil, že jsem občas byl bokem k hřišti. Na Severu ale nikdo neřeší, na jaké místo má vstupenku, a je prostě u svojí party,“ popisuje Strašák.

V české lize jde o výjimečný prostor také z jiného důvodu. Je obsazený výhradně permanentkáři. „Je trochu neuvěřitelný, že se něco takového může u nás v Česku stát,“ soudí lídr kotle. Ten, kdo permanentku nemá, může se tak na Tribunu Sever dostat pouze tak, že si koupí lístek do jiného sektoru a vyrazí tam „načerno.“ To byl nejspíš případ nedělního derby.

Jinak se v neděli večer potvrdilo, že jde o vrchol české ligy nejen na hřišti, ale i v hledišti navzdory tomu, že v druhém poločase narušily průběh zápasu detonace dělbuchů a výhled na hřiště zahalil na několik minut dým ze světlic. „Derby sneslo přísná měřítka evropského zápasu. Už mám zprávy, že se sem jezdí dívat lidi z ostatních zemí,“ řekl Strašák.

Během první půle to bylo jasně vidět. Řada sedaček v Edenu zůstala neobsazená. Kam se ztratili fanoušci na vyprodaném stadionu?
Během první půle to bylo jasně vidět. Řada sedaček v Edenu zůstala neobsazená. Kam se ztratili fanoušci na vyprodaném stadionu?

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 2:0. Derby rozhodli Škoda a Hušbauer
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Tribuna Sever a její další choreo – Tisíce životů, jedna společná cesta
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Tribuna Sever ukázala choreo zlých mužů
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Další choreo Slavie: Jen jedno srdce Praha má
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud