Jan Vacek
20. září 2017 • 14:32

Přikovaný k lavičce! Ivanschitz zůstává v Plzni na vedlejší koleji

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zimě přicházel do Viktorie Plzeň s velkou pompou. Opravdová hvězda. Bývalý hráč Rapidu Vídeň, Salcburku, Panathinaikosu, Mainzu či Levante. Záložník Andreas Ivanschitz (33) se měl stát hlavní zbraní Západočechů v jarním tažení za mistrovským titulem. To se nestalo. Bývalý kapitán rakouské reprezentace víc seděl mezi náhradníky, než hrál. V nové sezoně je definitivně na vedlejší koleji. Nenaskočil ještě ani na minutu, trenér Pavel Vrba s ním absolutně nepočítá.



Viktoria Plzeň má v této sezoně odehráno už dvanáct zápasů. Kouč Pavel Vrba v nich dohromady protočil devatenáct hráčů. Jedno jméno byste ovšem v zápise o utkání hledali marně. Andreas Ivanschitz dosud nenaskočil ani na jedinou minutu. Jeho údělem je trpět na lavičce, případně na tribuně. „V Plzni s Andreasem už vůbec nepočítají, což mu řekli už během jara. Vrbovi se do koncepce nehodí,“ prozrazuje zdroj detailně obeznámený s děním v klubu.

I proto se v létě vedení Plzně snažilo udělat maximum pro to, aby Ivanschitze někam upíchlo na hostování. Podle informací Sportu byly ve hře především dva pražské kluby. Bohemians a Dukla. Z pohledu rakouského záložníka by dávaly smysl. S rodinou totiž žije na kraji metropole, děti zde chodí do mezinárodní školy.

V jednu chvíli už se zdálo, že matador zamíří do Bohemians. Všechno bylo domluveno. Kluby našly společnou řeč, jak se dělit o jeho základní plat, který činí patnáct tisíc eur (necelých 400 tisíc korun).

Martin Hašek se s Ivanschitzem zná z působení v Rakousku, oba se sešli i v Praze. „Bylo to nastavené tak, že k hostování dojde. Andreas ale na poslední chvíli cuknul. Prohlásil, že je zvyklý hrát ve špičkových klubech a bojovat o trofeje. Proto se rozhodl zůstat ve Viktorii,“ vysvětluje zdroj. Tenhle názorový veletoč kousali v Plzni velice těžko.

Generální manažer Adolf Šádek měl v tu chvíli ruce svázané. Ačkoli trenér Vrba po svém návratu do klubu okamžitě deklaroval, že s Ivanschitzem vůbec nepočítá, rozhodl se rodák z Eisenstadtu ve Štruncových sadech zůstat. A to i s vidinou prakticky nulové herní vytíženosti.

Ta se v prvních týdnech nové sezony opravdu dostavila. Ivanschitz je jen do počtu, Vrba o jeho roli v týmu navíc odmítl hovořit. „K tomu se vůbec nebudu vyjadřovat,“ prohlásil po pondělním triumfu 2:1 nad Zlínem.

Ivanschitz je sice povětšinou v nominaci na utkání, jeho nástup do akce ale reálně prakticky nehrozí. Jakmile totiž Vrba pošle náhradníky, aby se začali připravovat na možný zásah do utkání, Rakušan mezi nimi není. Celých devadesát minut zůstává přikovaný ke střídačce.

A do konce sezony se na tom s největší pravděpodobností nic nezmění. V létě Ivanschitzovi, jenž si pevné místo v sestavě nevybojoval ani na jaře ještě pod trenérem Romanem Pivarníkem, vyprší v klubu kontrakt. A jeho nepovedený vztah s Viktorií bude definitivně ukončen.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Zlín 2:1. Domácí vyhráli i sedmé utkání
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů Plzně v sezoně 2016/17: parádní voleje i kličkovaná Ivanschitze
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud