26. září 2017 • 09:54

Limberský přijal omluvu za hrubý faul: Odpouštím ti, ať je trest co nejmenší

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má za sebou náročnou operaci zlomeného jařmového oblouku. David Limberský si od fotbalu na delší dobu odpočine, na vině je ostrý zákrok boleslavského útočníka Nikolaje Komličenka. Ač v první chvíli byl kvůli nepříjemnému zákroku naštvaný, plzeňský obránce přijal omluvu ruského forvarda a žádá pro něj co nejmenší trest. "Je to fotbal," vzkázal prostřednictvím Instagramu.



Limberský nedohrál sobotní duel v Mladé Boleslavi. V 78. minutě za stavu 2:0 pro Plzeň ho ve vzduchu loktem do obličeje trefil domácí Nikolaj Komličenko.

Původní prognózy zněly slibně, následná vyšetření v Plzni ale odhalila komplikovanou zlomeninu jařmového oblouku. Limberský se tak hned v pondělí podrobil operaci a čeká ho pauza, jejíž přesná délka se dá jen těžko odhadnout.

„Za dvě hodiny na operaci. Díky, Rusáku,“ pověsil David Limberský v pondělí dopoledne svou fotografii s monoklem pod levým okem.

Fotku ze svého instagramového profilu brzy smazal, evidentně v něm ale naštvání pořádně bublalo. Není se čemu divit, zákrok ruského útočníka byl zbytečný a nebezpečný.

Mladá Boleslav - Plzeň: Bum! Komličenko zboural Limberského loktem, obránce musí střídat
Video se připravuje ...

Sudí Pavel Franěk zákrok odpískal jako faul, nicméně domácímu hráči neudělil ani kartu. V tom on i jeho asistent, kterou situaci měl vidět, chybovali. Jednalo se o surovou hru, za kterou měla následovat červená karta.

Není ale vyloučené, že Komličenka čeká dodatečný trest, případem se nejspíš bude ještě zabývat disciplinární komise.

Den po operaci už plzeňský obránce mluvil smířlivěji. "Děkuji Komličenkovi za omluvu. Odpouštím ti a zároveň apeluji na disciplinární komisi, ať je trest co nejmenší nebo žádný... Je to fotbal," napsal 33letý obránce.

Kdy se klíčový hráč západočeského týmu vrátí na trávníky, zatím není jasné. Limberský určitě přijde o čtvrteční duel Evropské ligy s izraelskou Beer Ševou, v ohrožení jsou i duely na Spartě a doma se Slavií.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Plzeň 0:2. Hosté zůstávají stoprocentní
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Liberec - Plzeň: Limberský šajtlí položil balon na hlavu Krmenčíkovi, ten hlavičkoval nad
Video se připravuje ...

Plzeň - Ostrava: Limberský se trefil krásně z dálky a Plzeň vede 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud