13. října 2017 • 15:40

Rosický před Plzní týden netrénoval. Do zápasu ale půjde, říká Stramaccioni

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledním ligovém kole před reprezentační pauzou stihl závěrečnou půlhodinu na Dukle (0:0), pak však na sparťanskou ikonu Tomáše Rosického přišly opět zdravotní problémy a týden byl mimo hru. Nyní už však opět trénuje s týmem a trenér Andrea Stramaccioni mlží, v jaké pozici půjde 37letá legenda do nedělního šlágru proti Plzni.



„Byl nakopnutý a léčil si lehčí zranění. Do tréninku se znovu zapojil až v pondělí,“ řekl kouč Letenských na čtvrteční tiskové konferenci ohledně dotazu na zdraví nejobletovanějšího muže ve Spartě.

V jaké roli v neděli proti lídrovi HET ligy zasáhne, už však Stramaccioni říct nechtěl. „Tomáš bude mezi hráči, s kterými počítáme do zápasu, ale teď vám neřeknu, jestli začne na hřišti, nebo na střídačce,“ doplnil dotaz.

Rosický už do jednoho ze šlágrů ligové sezony nastoupil. V derby proti Slavii vydržel na hřišti 78 minut, ale proti perfektně nachystanému soupeři se nedokázal prosadit. Navíc se musel po náročném utkání s městským rivalem dávat zdravotně dohromady a následující zápas s Teplicemi vynechal.

Do sestavy Sparty se vrátil až v minulém kole, kdy Letenští hráli na Dukle. Do zápasu naskočil ve druhém poločase, ale vůbec nebyl ve své kůži. Míč jej neposlouchal, kazil přihrávky a často byl sám proti přesile domácích.

Tomáš Rosický hledá cestu obranou Dukly
Tomáš Rosický hledá cestu obranou Dukly

„Když je Tomáš v dobrém stavu, po hřišti se vznáší, zrychluje hru z prvního doteku a je přesný, normálně nekazí, nechybuje v obyčejných věcech. Na Dukle po trávníku nelítal, bylo vidět, že v topu není,“ komentoval jeho výkon pro deník Sport trenér Bohemians Martin Hašek , který Rosického zná i jako bývalý spoluhráč ze Sparty a národního týmu.

Sparta si tak vyzkoušela obě možné varianty. Tu s Rosickým jako mužem základní sestavy, či jako střídajícím žolíkem. Která mu sedí víc, se momentálně nedá odhadnout. Nicméně je jisté, že se Rosického fyzická kondice od zápasu na Dukle nemohla nijak rapidně zlepšit, když polovinu reprezentační pauzy netrénoval.

„Pokud si někdo myslí, že úroveň české ligy je taková, že v ní může hráč nastupovat bez adekvátní přípravy, tak se mýlí. I tak geniální hráč jako Tomáš musí mít nějakou trénovanost,“ uvedl Hašek o svém bývalém spoluhráči po zápase s Duklou.

I to zřejmě v lecčems naznačuje, jak to s bývalým hráčem Dortmundu a Arsenalu před nedělním šlágrem vypadá.

Šlágr 10. kola HET ligy mezi Spartou a Plzní sledujte ZDE >>>

Přímý přenos utkání Sparta - Plzeň sledujte na iSport.cz Přímý přenos utkání Sparta - Plzeň sledujte na iSport.czFoto iSport.cz

Stramaccioni: Dohánět Plzeň? Nesmíme se dívat na tabulku, ale jen na neděli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud