15. října 2017 • 21:38

Sporné momenty na Spartě: penaltu měly kopat oba týmy, ofsajd byl těsný

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
  • Na Spartě se při zápase s Plzní diskutovalo o několika sporných momentechNa Spartě se při zápase s Plzní diskutovalo o několika sporných momentechFOTO: Koláž iSport.cz

    Padl pouze jeden uznaný gól. V ligovém šlágru Sparta - Plzeň (0:1) to zdaleka nebyl jediný moment, který se probíral. Směrem k rozhodčímu se častěji obraceli domácí, penaltou mohli zahrávat po Bakošově ruce v samotném závěru, ani televizní záběry však nejsou úplně průkazné. Ale i vedoucí tým Het ligy byl obraný o pokutový kop poté, co Ondřej Zahustel sestřelil loktem v 19. minutě Milana Havla. Podívejte se na přehled sporných momentů včetně VIDEÍ.

  • Havel v krvi (19. minuta)

    Sparta - Plzeň: Zahustel trefil Havla loktem do hlavy, Příhoda nechal bez povšimnutí
    Video se připravuje ...

    Obránce Sparty Ondřej Zahustel v rohu pokutového území ve výskoku trefil Milana Havla ve výskoku do obličeje, tomu tekla krev. Rozhodčí nepískal.

    iSport.cz: CHYBA. Měla se pískat penalta, Zahustelovi patřila za bezohlednou ruku žlutá karta. 

  • Kopicova ruka (36. minuta)

    Sparta - Plzeň: Zahustel trefil Kopice do ruky a chtěl penaltu, Příhoda nezapískal
    Video se připravuje ...

    A zase Zahustel. Tentokrát dal v pokutovém území zpětnou přihrávku, kterou ve skluzu zastavil rukou padající Jan Kopic. Sudí opět nezapískal.

    iSport.cz: SPRÁVNĚ. Nebyla to penalta. Současný výklad pravidel takovou ruku nepovažuje za přestupek. Byla nastřelena z bezprostřední blízkosti, navíc to byla ruka za tělem.

  • Krmenčíkovo strčení (41. minuta)

     
    Sparta - Plzeň: Krmenčík postrčil ve vápně Zahustela, Sparta chtěla penaltu marně
    Video se připravuje ...

    A Zahustel potřetí. Tentokrát nabíhal na Marečkův centr, dostal se před plzeňského útočníka Michaela Krmenčíka a padl k zemi. Jeho gestikulace byla jasná: chtěl penaltu. Sudí nepískal.

    iSport.cz: SPRÁVNĚ. Oba hráči byli v kontaktu, ovšem sparťan spadnout chtěl, přitom nemusel.

  • Ben Chaimův gól neuznaný kvůli ofsajdu (82. minuta)

     
    Sparta - Plzeň: Václav Kadlec parádní ranou trefil tyč, Ben Chaimův gól neplatil kvůli ofsajdu
    Video se připravuje ...

    Václav Kadlec pálil z dálky, balon se odrážil od tyče k Ben Chaimovi, který poslal balon do odkryté branky. Asistent rozhodčího Jiří Kříž váhal, ale praporek přece jen zvedá.

    iSport.cz: SPRÁVNĚ. Rozhodovaly centimetry, ovšem Ben Chaim skutečně v okamžiku Kadlecova doteku s míčem stál za posledním obráncem Plzně.

  • Bakošova ruka ve vápně? (88. minuta)

     
    Sparta - Plzeň: Bakoš odrazil míč na roh. Rukou?! Sparťané chtěli penaltu
    Video se připravuje ...

    Rosického centr z přímého kopu zastavil v pokutovém území střídající plzeňský útočník Marek Bakoš. Patrně rukou. Sudí opět nechal pokračovat ve hře.

    iSport.cz: ASI CHYBA. Záběry nejsou zcela průkazné, ale zdá se, že Bakoš zahrál míč rukou nataženou daleko od těla. Spíš se měla pískat penalta. Hlavní rozhodčí nepískal především proto, že ze svého postavení nemohl situaci vůbec vidět. 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud