Ondřej Škvor
21. října 2017 • 14:19

Probuzení střelců: Kuka oceňuje Tecla, u sparťana Kadlece zatím váhá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva útočníci. Jeden probuzený, druhý probouzející se. Stanislav Tecl drží Jablonec v tabulce na dohled od tuzemské špičky, Václav Kadlec začíná vyčnívat v trápící se Spartě. Dnes se potkají v utkání, které má ukázat, zda se sparťané opravdu zvedají, nebo zase nic.



Už se netrápí na křídle, rvou se tam, kde je jim nejlíp. Na hrotu. Stanislav Tecl po svém příchodu ze Slavie zabral hned zkraje, Václav Kadlec se ve své další sparťanské sezoně probírá pomalu.

„Hrot jim svědčí oběma lépe, jsou to koncoví hráči. Zabijáci,“ říká trenér a bedlivý pozorovatel české ligy Vlastimil Palička. „Na kraji hřiště se vyžaduje větší přepínání dozadu, více zodpovědnosti. Ne že by ji neměli, hlavně Tecl, ale hrot jim svědčí víc.“

Tecl nasázel už šest gólů, jen o jeden méně než nejlepší kanonýr Krmenčík. „Standu znám velice dobře. Je to střelec, strašně poctivý hráč, který cítí, že to na něm v Jablonci stojí. S tím se pak hraje lépe, důvěra posiluje,“ vysvětluje někdejší elitní forvard Pavel Kuka.

Sparta - Plzeň: Václav Kadlec parádní ranou trefil tyč, Ben Chaimův gól neplatil kvůli ofsajdu
Video se připravuje ...

„Návrat do Jablonce mu vyloženě prospěl, zná to tam, to prostředí ho vnímá pozitivně. Proto jsem očekával, že se tam prosadí,“ doplňuje Palička. To sedí, před odchodem do Slavie byl Tecl fanoušky zvolen nejoblíbenějším hráčem.

Kadlec se probírá pomaleji, a kdyby se jeho forma posuzovala pouze přes góly, žádná sláva by to nebyla. „Dva góly, závěry bych ještě nedělal,“ říká Kuka.

Palička změnu vidí. „Abych řekl pravdu, mě ani nepřekvapilo, že se předtím neprosazoval, a to ani v cizině,“ tvrdí. „Já hodně dám na rozhovory, které hráči dávají. A když Václav Kadlec před lety řekl, že jeho vzorem je Tomáš Řepka , byl to pro mě signál, že něco není v pořádku. Jeho vzorem by přece měl být spíš Pavel Nedvěd ,“ vysvětluje.

„Jeho otočky o sto osmdesát stupňů si všímám. Uznávám, že mě překvapila, a myslím, že kromě trenéra za tím stojí i manažer, možná rodiče,“ přemítá Palička. „Teď jde o to, aby to vydrželo.“

V čem je tedy ta proměna? V nasazení, zaujetí, přístupu k zápasu. Což by, na druhou stranu, mělo být samozřejmostí. „Kdybychom se z tohoto měli radovat, to by ta liga už vůbec byla smutná,“ upozorňuje Kuka. „Počkejme si, musí to potvrzovat i nadále, především góly.“ Proto víc oceňuje Tecla. „U něj je a vždy byla jistota, že do toho dá sto procent. On je strašně poctivý,“ oceňuje bývalý slávista.

Sparta má přesvědčit ty, kteří nevěří, že navzdory prohře s Plzní se jí začíná rýsovat herní tvář. Bohužel pro ni to bude v Jablonci, který doma třikrát v řadě zvítězil, dal deset gólů a vůbec naposledy prohrál ve druhém kole s „neporazitelnou“ Plzní. Pak přišel Stanislav Tecl a od té doby čtyři výhry a čtyři prohry. Co na to Václav Kadlec?

Jablonec - Mladá Boleslav: Nejlepší střelec Jablonce Tecl překonal Vejmolu a domácí vedli už 2:0
Video se připravuje ...

Václav Kadlec dal za Spartu dva góly proti Teplicím
Václav Kadlec dal za Spartu dva góly proti Teplicím

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud