23. října 2017 • 04:30

Bosančič slavil před kotlem Slavie a spustil melu. Přilétla i světlice

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli v Edenu nikdo nerozproudil emoce tak, jako Miloš Bosančič. Záložník Liberce z penalty zvýšil vedení Slovanu na 2:0, jeho gól byl nakonec vítězný. Do myslí slávistů se ale 29letý Srb zapsal hlavně tím, jak rozhodující trefu oslavil.



Jeden z klíčových zápasů souboje Slavie s Libercem (1:2) přišel v 73. minutě, když Jan Bořil zastavil přihrávku Martina Graiciara ve vápně rukou. Rozhodčí Ondřej Pechanec nařídil penaltu, ke které se původně měl postavit střelec první branky Roman Potočný. Pokutový kop ale přenechal Miloši Bosančičovi.

„Na penaltu jsem si věřil. Přemýšlel jsem, jestli zakončím panenkou nebo takhle. Nakonec jsem zvolil zakončení k pravé tyči a byla to dobrá volba,“ řekl po utkání šťastný střelec vítězného gólu.

Slavia - Liberec: Bořil zastavil Graiciarovu přihrávku rukou, Bosančič proměnil penaltu – 2:0
Video se připravuje ...

Srbský záložník s klidem proměnil a zvýšil na 2:0 pro hosty, to, co provedl poté, ale moc klidu nevyvolalo. Bosančič se totiž rozhodl slavit přímo před tribunou Sever, dokonce plánoval i svléknout dres, což mu ale spoluhráč Radim Breite zatrhl. Za "odměnu" přiletěla pro Bosančiče nejen žlutá karta, ale i dýmovnice od slávistických fandů.

Liberecký legionář se ale rozhodit nenechal. „Zápas měl parametry téměř derby. To je pak hned, že emoce vzplanou. Já jsem hrál derby v Srbsku, Partizan proti Crvene Zvezde. Tam to bylo ještě třikrát takové, takže tady jsem to zvládl bez sebemenších problémů,“ uvedl na klubovém webu Slovanu.

Slavia - Liberec: Bosančič slavil gól pod tribunou Sever, přiletěla k němu dýmovnice
Video se připravuje ...

V samém závěru zápasu snížil na 1:2 z pohledu domácích střídající Tomáš Necid , Bosančičova penaltová trefa tak byla nakonec vítězná. A dres, který autor gólu nemohl sundat před příznivci Slavie? Ten nakonec putoval těm fanouškům, kteří byli po závěrečném hvizdu radostnější. Bosančič jej věnoval jednomu z věrných v kotli Slovanu.

I s nimi tak mohl slavit vítězství a prodloužení zajímavé osobní série. „Já jsem proti Slavii ještě neprohrál, takže pro mě osobně je to dobrý soupeř.“ 

Slavia - Liberec: Bosančič věnoval svůj dres fanouškovi
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Liberec 1:2. Domácí přišli o rekordní neporazitelnost
Video se připravuje ...

Miloš Bosančič se trefil z penalty a slavil před tribunou Sever, k nohám mu za to přiletěla dýmovnice
Miloš Bosančič se trefil z penalty a slavil před tribunou Sever, k nohám mu za to přiletěla dýmovnice

Góly

Domácí: 90+4. Necid

Hosté: 35. Potočný, 73. Bosančić

Sestavy

Domácí: Laštůvka – Bořil, Frydrych, Jugas, Sobol – Souček, Hušbauer – Sýkora (59. Danny), Van Buren (74. Necid), Stoch (80. Zmrhal) – Milan Škoda (C).

Hosté: O. Kolář – Coufal (C), Kúdela, Karafiát, Hybš – Kulhánek, Breite – Ševčík, Bosančić (88. Mikula), Potočný (75. Voltr) – Graiciar (82. Pulkrab).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Bílek, Danny, Hromada, Rotaň, Necid, Zmrhal

Hosté: Hladký, Blažek, Mikula, Bartl, Voltr, Pulkrab, Vácha

Karty

Domácí: Sýkora, Laštůvka

Hosté: Kulhánek, Potočný, Pulkrab

Rozhodčí

Pechanec – Arnošt, Koval

Stadion

Eden Aréna, Praha-Vršovice

Návštěva

14 067 diváků

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud