Jan Pikous
22. října 2017 • 21:52

Slavia ztrácí na Plzeň už 11 bodů. Těžko se to bude dohánět, ví Šilhavý

Autor: Jan Pikous
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rekordní ligová série bez prohry je u konce – Slavii po 36 zápasech, v nichž sešívaní v domácí soutěži bodovali, porazil v Edenu liberecký Slovan. „Dneska to nebylo ono,“ věděl po utkání kouč Slavie Jaroslav Šilhavý.

 



Ve čtvrtek v Evropské lize statečně bojovali na hřišti španělského favorita, dnes ale sešívaní na výkon z Villarrealu nenavázali – výsledkem je první ligová prohra Jaroslava Šilhavého na lavičce Slavie a konec nejdelší české série neporazitelnosti. „Jednou jsme prohrát museli, že to bude dneska, jsem si ale nemyslel. Aniž bych chtěl snižovat Liberec, myslel jsem, že v tomhle období můžeme doma porazit kohokoliv,“ lamentoval po zápase pětapadesátiletý trenér. 

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Liberec 1:2. Domácí přišli o rekordní neporazitelnost
Video se připravuje ...

Chybu viděl kouč domácího celku především v neproměňování brankových příležitostí. „V první půli jsme měli spoustu šancí, se kterými jsme ale měli naložit lépe. Kromě mizerné koncovky nám chyběl i lepší pohyb ve středu pole,“ říkal po prohře s Libercem Šilhavý.

Kvalitu soupeře uznal, přesto litoval nevyužitých šancí svého mužstva. „Liberec byl vyrovnaným týmem, hrají bojovný, běhavý fotbal, nejsou líní na krok. My ale měli spoustu šancí a vyčetl bych klukům, že nezachovali chladnou hlavu. Mnoho těch situací neřešili jednoduše,“ hledal příčiny nečekané porážky kouč Slavie.

Slavia - Liberec: Bořil zastavil Graiciarovu přihrávku rukou, Bosančič proměnil penaltu – 2:0
Video se připravuje ...

Úřadující mistr tak po jedenácti odehraných kolech ztrácí na vedoucí Plzeň stejný počet bodů a sen o obhajobě titulu se začíná blížit utopii. „Jedenáct bodů je hodně. Nechci teď říkat, že je to hotové, nicméně Viktorka je v laufu, má kvalitní tým. Těžko se to bude dohánět. Naděje ale umírá poslední, až tam budeme za dvě kola hrát, hodně nám to napoví,“ připomíná Šilhavý blížící se šlágr podzimu ve Štruncových sadech.

Utkání kromě tří branek okořenily i emoce, které zejména ve druhé půli plály na obou stranách. „Druhý poločas byl celý rozkouskovaný, čemuž jsme bohužel také napomohli. Pouštěli jsme se do diskusí, rozepří se soupeřem, což hráčům vyčtu. Sami jsme se tím připravili o čas. Tohle pochopitelně hraje pro mužstvo, které vede,“ věděl po prohře 1:2 kouč červenobílých.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud