30. října 2017 • 10:30

Trest za pyrotechniku! Fanoušci Karviné dostali podmínky a rok bez fotbalu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podmíněné tresty a k tomu ještě roční zákaz vstupu na domácí i venkovní fotbalové zápasy udělil soud v Karviné šesti fanouškům karvinského klubu. Podle rozsudku, který už je pravomocný, během březnového prvoligového utkání mezi domácí Karvinou a Zlínem (1:0) házeli na plochu dýmovnice a světlice.



Šest mužů ve věku od 22 do 41 let soud odsoudil už dříve. Tresty se ale teprve v těchto dnech staly pravomocnými. "V sektoru domácích zapálili dýmovnice a světlice, které hodili na hrací plochu. Zápas musel být na minutu přerušen," popsala ČTK mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Karviná - Zlín: Zraněný Diop leží pod kotlem Karviné, kolem něj létají světlice
Video se připravuje ...

Soud muže uznal vinnými z výtržnictví a narušení průběhu organizovaného sportovního utkání. "Čin spáchali navíc jako členové organizované skupiny," dodala.

Tři odsouzení - jeden ve věku 23 let a dva jednatřicetiletí - si vyslechli trest v trvání tří měsíců. Další muž ve věku 41 let odešel od soudu s trestem o měsíc delším. Šestiměsíční tresty dostali dva muži ve věku 22 a 32 let. Všem soud stanovil zkušební dobu v délce okolo jednoho roku.

"Navíc soud všem odsouzeným uložil roční zákaz vstupu na domácí a venkovní mistrovská, pohárová a přátelská utkání fotbalového klubu MFK Karviná. Klubu pak mají uhradit vzniklou škodu, která přesáhla 60 000 korun," řekla Viačková.

Zadek proti kotli. Podívejte se, jak ho člen ochranky v Karviné ukázal fanouškům Bohemians
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud