6. listopadu 2017 • 05:00

Plzeň tleskala Čišovskému po výhře. Je z nás největší bojovník, řekl Kolář

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve čtvrtek oslavil 38. narozeniny, fanoušci v Doosan Areně mu při zápase Evropské ligy s Luganem na dálku blahopřáli. Nedělní šlágr Plzně se Slavií (1:0) už si Marián Čišovský nenechal ujít a navštívil ho osobně. Bývalý obránce Viktorie, který bojuje s těžkou nemocí, se při vítězné děkovačce dočkal ohromného aplausu. Důležité tři body mu věnovali i hráči, kteří tleskali směrem k místu, odkud Čišovský zápas sledoval.



Někdejší vynikající stoper trpí vážnou chorobou, ale jako velký bojovník se nevzdává. Zápasy svého bývalého týmu se snaží sledovat a v neděli při duelu se Slavií na zápase byl přímo v Doosan Areně.

Hráči pro něj udělali tu nejlepší věc, kterou mohli. Porazili Slavii 1:0, výkon i výhra mířila také k jejich bývalému parťákovi v šatně a kamarádovi. „Jsem rád, že tady byl. Strašně si toho vážím, pracovali jsme spolu spousty let. Jsem rád, že jsme ho potěšili. Doufám, že si to užíval, přeji mu, aby tady mohl sledovat spousty takových zápasů. Budu rád, že zase někdy dorazí a bude tady s námi,“ prohlásil po utkání plzeňský trenér Pavel Vrba .

V plzeňské kabině je Čišovského nemoc logicky velmi citlivé téma. Také proto fotbalisté při děkovačce po utkání dlouze tleskali směrem k prosklené tribuně rohové věže, odkud Čišovský zápas sledoval.

„Neznamená to, že když tady na zápase není, tak na něj nemyslíme. Fotbal je oproti jeho životnímu příběhu naprostá prkotina,“ uvedl střelec vítězného gólu Daniel Kolář . „Teď mluvím sám za sebe. Poté, co jsem si prožil (smrt manželky, pozn. red.), tak na Mariána často myslím. Zvládá to skvěle, je to z nás největší bojovník. Nikdo si nedovede představit, jak je to těžké,“ dodal 32letý záložník.

Dýmovnice řešil u kotle Šádek

Vyprodaná Doosan Arena (11 640 diváků) poskytla nedělnímu šlágru víc než důstojnou kulisu, tábory obou fanoušků vytrvale povzbuzovaly celé utkání. Dojem kazily vhozené dýmovnice, ta z plzeňského kotle v prvním poločase dokonce přerušila utkání.

Situaci uklidňoval i klubový generální manažer Adolf Šádek, který šel fanouškům domluvit přímo za bránu. Utkání na tribuně sledovala i řada známých tváří. Na zápas dorazil i někdejší kapitán a v minulé sezoně jeden z trenérů západočeského týmu Pavel Horváth .

V Plzni byli slyšet fanoušci domácích i početný kotel Slavie, který zcela naplnil sektor pro hosty.

Jeden z klíčových soubojů podzimní HET ligy ale měl i stinné stránky. Fanoušci si neodpustili světlice, petardy a dýmovnice. Začal s nimi plzeňský kotel. Ve 14. minutě utkání byla situace neúnosná, branku Jana Laštůvky zahalila hustá mlha. Sudí Příhoda tak zhruba na tři minuty přerušil zápas, než se obloha vyčistila.

K domácímu kotli v doprovodu tiskového mluvčího Václava Hanzlíka zamířil osobně i generální manažer klubu Adolf Šádek, aby plzeňským fanouškům domluvil. Dýmovnici vypustili v prvním poločase také slávisté, dým ale o poznání rychleji rozehnal vítr a zápas už se přerušovat nemusel.

Marián Čišovský ve VIP lóži na plzeňském stadionu při vítězství nad Slavií
Marián Čišovský ve VIP lóži na plzeňském stadionu při vítězství nad Slavií

Plzeň - Slavia: Fanoušky v plzeňském kotli musí uklidňovat plzeňský šéf Šádek
Video se připravuje ...

Plzeň - Slavia: Alles, oder nichts – kotel Viktorie vytáhl velkorysé choreo v němčině
Video se připravuje ...

Bavit se po 13. kole o titulu je nesmysl, zdůrazňuje po výhře Plzně Pavel Vrba
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň – Slavia 1:0. Lídr vede už o 13 bodů, šlágr rozhodl Kolář
Video se připravuje ...

Už je ze mě specialista na pražská “S”? Takhle to neberu, důležité jsou tři body, říká Daniel Kolář
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud