Pavel Janega
7. listopadu 2017 • 04:55

Šilhavého pozice slábne. Tvrdík ho podržel, ale ve hře byl i Beránek

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porážka v Plzni ukázala jedno: pozice Jaroslava Šilhavého ve Slavii už není neotřesitelná jako dřív. Včera se dokonce členové vedení klubu reálně zabývali úvahou o jeho odvolání. Po změně volá i mnoho fanoušků. Zatím ale šestapadesátiletý kouč těžkou situaci ustál, což potvrdil včera večer šéf „sešívaných“ Jaroslav Tvrdík. Jenže jak dlouho?



Ta otázka, dost nepříjemná, musela přijít: neobáváte se, že vaše pozice po Plzni oslabila? Šilhavý se zamyslel, těžko hledal slova. „Nevím, zeptejte se vedení,“ odkázal na své nadřízené. Ti jsou samozřejmě z nekomfortní situace, kdy odepisují šance na titul po třinácti kolech, hodně frustrovaní.

Při hledání příčin čtrnáctibodového manka včera v Edenu zazněly návrhy vyřešit současnou mizérii výměnou trenéra. Dokonce došlo na konkrétní jméno: Miroslav Beránek, šéftrenér slávistických dorostů! Neprošlo to.

„Hlad po krvi ve Slavii je, ale trenér Šilhavý ho ustojí,“ sdělil Sportu důvěryhodný zdroj. A večer přistálo na Twitteru Tvrdíkovo razítko: „Jaroslav Šilhavý je trenérem Slavie. Nutná sebereflexe klubu neznamená automaticky vyhození trenéra, který je velkou slávistickou osobností.“

Nelze však vyloučit, že se k této úvaze dříve či později část klubového vedení nevrátí. Do konce podzimní části zbývají tři ligová kola (doma Dukla, venku Jablonec, doma Baník) a dvě utkání v Evropské lize (venku Maccabi, doma Astana), kde „sešívaní“ hrají o postup do jarní fáze. Nepovedený závěr by nahrál podporovatelům okamžité změny.

Více informací o aktuálním postavení trenéra Šilhavého ve Slavii najdete v úterním vydání deníku Sport. Elektronickou verzi si můžete přečíst ZDE >>>

Titulní strana deníku Sport 7. listopadu 2017Foto Sport

Hráli jsme komplikovaně a doplatili jsme na nevyužité šance, hodnotí výkon Slavie trenér Šilhavý
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň – Slavia 1:0. Lídr vede už o 13 bodů, šlágr rozhodl Kolář
Video se připravuje ...

Smutní fotbalisté Slavie po porážce v Plzni
Smutní fotbalisté Slavie po porážce v Plzni

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud